Ugrás a tartalomhoz


Közösségi irányelvek

1. Az vagy, ahogy írsz.
Fogalmazz igényesen és átgondoltan, nyugodtan gondolkozz el a mondandódon és mérlegeld annak lehetséges következményeit. A fórum nem szalad el, nem kötelező azonnal reagálni mindenre. Ha érvelsz, azt tedd személyeskedés nélkül, tényekre támaszkodva. És ne feledd, nem dől össze a világ, ha valakit nem tudsz meggyőzni a nézeteidről.

2. Toleráld mások véleményét!
Természetesen lehet egyet nem érteni másokkal és nem elfogadni a világképüket, de figyelj rá, hogy hol a határ az egyet nem értés, és mások nézeteinek gyalázása között. És akkor se legyél nebáncsvirág, ha a te világképedet éri kritika.

3. Ne drámázz!
Ha rossz napod van, azt inkább ne a fórumon éld ki és főleg ne mások bevonásával. Ne csinálj drámát és ne is sajnáltasd magad! Először még lehet elnézzük, másodszorra legyintünk, harmadszorra viszont már nagyon zavaró újra végighallgatni, hogy minden és mindenki menjen melegebb éghajlatra.

4. Ne pletykálj!
Továbbá máshonnan ne hozz be a fórumra konfliktusokat.

5. Felnőtt tartalmakat csak elkülönítve.
Felnőtteknek szóló tartalmakat csak arra kijelölt, nem publikusan elérhető területekre lehet elhelyezni. Ezeket a területeket 18 év alatti felhasználók nem érhetik el. Ennek ellenőrzésére és betartatására jogszabály kötelez minket és sajnos nem tehetünk kivételeket. Ha valaki valótlanságot állít a koráról, akkor annyi idővel tovább fogjuk 18 év alattinak tekinteni, amennyit megpróbált elcsalni.

6. Tiszta (web)lappal.
Kerüljük a jogsértő, illetve jogsértésre buzdító tartalmakat. Ilyen pl. a warezolás, crackelés, drogok, kerítés, BKV bliccelés, stb. Vannak szürke területnek számító témák, például mennyire ildomos bizonyos szellemi termékek (képek, zenék, stb) linkelése. Ebben az esetben a véleményünk az, hogy a forrás feltüntetésével a publikusan elérhető tartalmak linkelhetőek, amennyiben a forrás maga nem jogsértő. Amennyiben kétséged van adott tartalom tisztaságával kapcsolatban, természetesen szivesen megnézzük és segítünk a döntésben.

7. A galériák a saját alkotásoknak vannak.
Galériákba saját képeket tölts fel. Mások műveit a fórumon, lehetőleg linkelés formájában mutasd meg a többieknek.

8. A fórum használata nem alapjog.
A fórum használata elsősorban egy az üzemeltetők által biztosított privilégium mely bármikor visszavonható, illetve korlátozható a saját józan belátásunk szerint.

9. Az utolsó szó mindig a moderátoré, adminisztrátoré.
A szabályaink lazák és nincs belőlük sok, de ez nem jelenti azt, hogy ha valami nincs egyértelműen leírva, akkor az alól ki lehet bújni. Ha minősíthetetlenül, vagy másokat zavaró módon viselkedsz, egy percig se fogunk mérlegelni, hogy van-e az esetre szabályunk vagy nincs, fel fogunk lépni az általunk megfelelőnek ítélt módon.