Ugrás a tartalomhoz


Fotó

Fursuit "gondozás" tutorial - a kefe

tutorial fursuit fursuit tutorial kefe kefélés lel Grion

  • Please log in to reply
Még nem érkezett válasz erre a témára

#1 Grion

Grion

    Advanced Member

  • Trusted Members
  • PipaPipaPipa
  • 810 Hozzászólás:
  • LocationSomewhere over the rainbow

Elküldve: 28 május 2015 - 23:06

Ha csak a tutorial érdekel, kérlek, görgess lentebb. :) 
 

Előljáróban:

Tavaly nyáron készített tutorialom. Csináltam anno magyarul, a furry.hu-ra, hogy hogyan csináljunk suitot.
Ez most más. Ez most a tisztítással kapcsolatos. Sok félét lehet találni, hogy hogyan mossuk, szárítsuk, gondoskodjunk róla DE: ha van egy suitod, kérdezd a készítőjét (vagy te magad figyelj oda rá), hogy a szőrme miből is áll. Nem lehet akárhogy kimosni.
Szóval, sok tutorialt lehet lelni az egyszerű tisztításról, de egyik sem mond semmit a keféről, mint olyan.

Pedig higgyétek el, nagyon fontos és hasznos kis eszköz. 

Szóval tudom, az angolom nem túl fényes, úgyhogy ha valaki csak ezt szeretné "baszogatni", attól előre elnézést kérek és igazat is adok neki. NEM szó szerinti fordítás, hiszen út közben kiegészítettem a dolgokat, hogy érthetőbb legyen mindenkinek. Hiszen itthon nincs fursuit kultúra és sok dolog nem feltétlen egyértelmű még.
Szóval ez a tutorial "fordítása" lesz. A képekért görgess lentebb, értelmezhető lesz így is, remélem.

HA bármilyen kérdés van későbbiekben suit tisztításával kapcsolatban tegyétek fel nyugodtan, biztosan fogok válaszolni. :) 

Ja és: csatoltam képként és link-ben is a dolgot. Biztos ami biztos.


___________________________________________________________________________________________________

HELLO! :)
 


Amit itt leírok nem "szentírás". Nem kell rágörcsölni. Tanácsok és tippek, amik beválltak és mások is alkalmaznak, csak mivel ez egy "apróság" így nem feltétlen esik róla szó. Illetve, külföldön ugye, van suit-kultúra, és erről ott nem is feltétlen kell beszélni. 
De ott is vannak, akik nem feltétlen tudják, hogy miről is van szó (pld Német megrendelőimnek rendszeresen csomagolok oda saját kefét ajándékba)

 


MINDIG viseljünk a suitunk alatt lycrát! Az elveszi az izzadtság egy részét, könnyebb levenni a jelmezt, és hűti is az embert. (ezt azért kell ideírnom mert ez itthon nem egyértelmű dolog még.) 


Grion vagyok és ez az első tutorialom (amit nem csak magyaroknak posztoltam).
A fursuitodról való gondoskodás és tisztítás nagyon fontos.
Sok tutorialt lehet arra találni, hogy hogyan, mivel tisztítsuk a suitunkat, vagy a suitok egyes részeit. De érdekes, arra nincs, hogy hogyan használj kefét, vagy, hogy használjunk-e.
Szóval, itt egy nagyon hasznos rövid tutorial, ami remélem sokak hasznára válik . :) 

 Gondolj bele, szőrme. Meleg. Izzadsz. A bacik mindenhol ott vannak, a testeden is. Természetesen, letusolsz minden nap, de egy suitot nem szokás minden használat után kimosni (kivéve ha nagyon izzadékony az illető, de a túl sokszori musás a suit "károsodásával" és "elhasználódásával" is jár. Ez természetes folyamat, amit lehet gyorsítani ezekkel a folyamatokkal.)


(első kép) Itt az én kefém. Igen, használt. Jó pár éves. Egy piacon vettem, 7 éve. Még mindig tökéletes állapotban van a festékfoltokat leszámítva. 500 forint volt. Úgyhogy, nem egy nagy összeg és mint említettem: praktikus, úgyhogy aki suitozik, annak legyen!

Ez egy egyszerű kutyakefe. 
Az a legjobb, ami nem emberi kefére hasonlít, mert nem sörtés, és max a suitod hajához lesz megfelelő de semmi másra. (Ha parókából van a haja egyáltalán).
Az a kutyakefe sem jó, aminek a sörték végén bogyók vannak, mert az túl puha ahhoz, hogy a szőr közé hatoljon. 


A legegyszerűbb néha a legjobb. Ez most érvényes. Legyen relatíve tömött, fém.(második kép: bal mancs- mosás után | jobb - mosás után, kikefélve)
A tenyered is izzad, így, a mancsok is nedvesekké válnak, hiszen azt nem védi lycra (a legtöbb suitter nem teljes kezeslábast használ, hiszen szeret fogni és érezni suiton bleül is. Pld én is ilyen vagyok.) és mint látható, hiába tiszta, hiszen kimostan és meg is száradt, de a szőr "összeállt" és nem olyan szép, "bolyhos". A szőr így viselkedik nedvesség hatására. Szóval ha használod, összeáll és ki kell kefélni.

Egy kis gondozás, és kefélgetés után olyan lesz, mint az új. Újra "fluffy" :D 
(harmadik kép, közelebbről a mancs, sorrend ua.)
TERMÉSZETESEN a kefélgetés NEM helyettesíti a freebreeze használatát. (Ruhatisztító, EF-en és külföldi conokon ingyen használhatod a fursuit lunge-ban. Megöli a bacikat a suit belsejében és az illata sem szörnyű. Természetesen ennek fújkodása nem helyettesíti a mosást) Ha a suitod már bűzlik, akkor ezen problémán a kefélgetés nem fog segíteni.
De, legalább fluffy és újszerű! 

 

 

3. Lássuk a test-suitot (bodysuit)

 

A testet is fésüldd meg ne csak a fejet és a mancsokat.Miért?
Ha használsz lycrát, akkor a szőrme nem lesz gyorsan nedves, ez igaz. DE előbb-utóbb átnedvesedik és úgy fog kinézni, mint a tenyere a mancsoknak.
És igen, a tested bizonyos részei igen hamar megizzadnak, gyorsabban mint a lábad, vagy a tenyered, mégpedig:

- a hónod alja
-lábak köze

Igen, mindenki izzad a lába között.Ez a legzártabb rész a testeden. Nem kell sok az izzadáshoz, conokon és fursuit-walkokon. Elég egy kis séta.
Na és a hónalj? Nem elég a spray használata. A legtöbb deo és spray nem az izzadásodat szünteti meg, hanem csak a szagokat veszi el. 
És igen, egyes suitterek könnyedén megizzadnak a hátukon is (főleg a férfiak), és néhány ember combja össze is ér, ruhán kívül is. (És ezért van az, hogy a nadrágjuk kidörzsölődik a hétköznapi használattól)

/Pld nekem is, hiszen dagi vagyok.  Amúgy is digitigrade suitom van, és a szőrme nem dörgölőzik össze, de a szivacs és a lycra igen./

LÁSSUK:
HÓNALJ                          LÁBAK KÖZE
/előtte-utána/                        
/előtte-utána/

Úgy gondolom ezek a képek magukért beszélnek. :) 


HAJRÁ :) 
Jó kefélgetést!fursuit_care_tutorial___brush_by_grion-d

 

Csatolt előnézeti képek:

  • tutorial.jpg

  • 7Also tagged with one or more of these keywords: tutorial, fursuit, fursuit tutorial, kefe, kefélés, lel, Grion

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó