Ugrás a tartalomhoz


Fotó

[rágcsálnivaló] Nemzeti Szotyola


 • Please log in to reply
2 válasz erre a témára

#1 Red

Red

  Member

 • Trusted Members
 • PipaPipa
 • 17 Hozzászólás:

Elküldve: 26 március 2015 - 22:48

Nemzeti Szotyola
avagy mindennapi rágcsálnivalónk, jelenünkből, közel és régmúltunkból

 

Csiling-csiling-csiling-csiling

 

Hiszik vagy sem fiatal(abb) barátaim, de egykor még szovjet gyártmányú trolik furikáztak fel s alá Budapesten és Szegeden (máshol nincsenek is az országban ha jól tudom, de tévedhetek). A maguk módján szépek voltak, kissé szűkösek voltak, alacsony támlájú üléseik jól párnázottak stb. stb. Nekem mégis mindig az jut eszembe elsőre róluk, hogy öt-hat éves kisgyerekként mindig kiültünk nagyapámmal az utca végén álló, rendszerváltáskor becsődölt és bezárt keleti autó alkatrészbolt kopott lépcsőire, és néztük ahogy elhúznak előttünk a sugárúton.

Csiling-csiling-csiling-csiling csilingelt a trolibusz. Hogy miért csilingelt? Ezeket a nagy dobozokat úgy földelték, hogy a végükön rájuk volt aggatva két fémlánc amit húztak maguk után. Így furikáztak végig a városon, boldogan csiling-csiling-csiling-csilingeltek.

 

Öngól

 

Ma láttam egy érdekes dolgot a 61-es villamosból nézelődve, a János kórház magasságában. A lámpánál kígyózó kocsisorban állt egy Dacia Logan, román/francia/francia-de-mégiscsak-román autó. Namármost a Dacia márkajele még mielőtt sörnyitóra cserélték le egy ilyen pajzs alakú izé volt teccik tudni, kék és midenféle minimalista minták voltak rajta. Viszont az atyafi aki ezt a darab Dacia Logant vezette a pajzs alakú márkajelzést átfestette magyar címerre.

Akaratlanul is felnevettem. Bátyuska! Ha már ennyire durrbele nemzeti érzelmű vagy akkor miért veszel román/francia/francia-de-mégiscsak-román autót? Akkor már inkább vettél volna Suzukit, az félig-meddig a mi autónk. Vagy ez amolyan szimbolika? „Lesz még magyar Erdély.” vagy valami hasonló bonmot?

 

 

Tovább az úton!

 

Az, hogy a neo-pártállam a szeretetre épül, és hogy a fenntartásához nem kell puska mert az ostoba hűséggel az ostoba lázadás áll szemben, az jobban megriaszt mint bármi más.

 

 

Az a bizonyos állatkert és kerítés

 

Nem az a baj, hogy Kerényi Imre a nemzet udvaribolondja, hanem hogy az emberek tapsolnak neki.

 

A demokrácia halála

 

A demokrácia halála a neo-idiotizmus. Majdnem minden rendszer lehet jó, ha nem a felülről támogatott és intézményesített ostobaságra épül.

 

Éljen …. ….-a/e!

 

A nemzeti ünnepeink mostanra nem többek évi rendszerességgel megtartott össznépi aktuálpolitikai hullagyalázásoknál.

 

A demokrácia halála II.

 

Tekintsünk el attól, hogy az internetadó politikai gumicsontként lett-e bedobva a köztudatba vagy sem, hogy az emberek figyelmét elterelje a kitiltási botrányról: Mérhetetlenül szomorú, hogy az utóbbi időben ennél sokkal nagyobb horderejű kérdéseken sokkal kevésbé volt felháborodva a nép mint ezen.

 

 

Nem ragad

 

A jelenlegi munkahelyem főnöke 35 évet töltött emigrációban Kanadában mégis olyan ostobaságokat tud mondani és olyan stílusban mintha soha egy napra nem tette volna ki a lábát az országból.


 • 3
-----
Históriánk
Vérszegény balett.
Eltévedtünk
Egy világ felett!

#2 Dr_Prez

Dr_Prez

  Advanced Member

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 99 Hozzászólás:
 • LocationSzeged

Elküldve: 29 március 2015 - 19:50

Pacsi, mégha már nem is létezik az intézmény. :) A trolis szösszenet első kézből ismerős. Puhák voltak az ülések, csak kicsik, így elférni nem lehetett rajtuk.


 • 0

Sosem szabad fullba nyomni a kretént...

 


#3 BoriszVolkov

BoriszVolkov

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 465 Hozzászólás:
 • LocationAz agyam hátsó bugyraiban...

Elküldve: 02 április 2015 - 09:58

Ezeken jól lehet rágódni :)


 • 0

"If you want to tell people the truth, make them laugh, otherwise they'll kill you."

(Ha el akarod mondani az embereknek az igazságot, akkor nevettesd meg őket, máskülönben megölnek.)
/Oscar Wilde/

 0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó