Picit hosszú lesz, bocsika...
Egyik nagy vágyam végre sikerült valóra váltanom, bár a színvilág nem egyezik a fursonámmal, de ez nem izgat.
Egyetem miatt korlátozottak voltak a lehetőségeim, így többnyire tervezéssel, "irodalom" gyűjtéssel, varrási módszerekkel és a műszőrme viselkedésének vizsgálatával foglalkoztam kb. 1 éven keresztül, mielőtt a felhalmozott ismereteimet élesben is bevethettem volna. Konkrét referenciát nem tudnék megnevezni, számos képet, videót, leírást megnéztem, de egyik se képezte teljesen az alapot, inkább csak ötleteket merítettem, praktikákat lestem el, főként a terveimre és elképzelésemre hagyatkoztam.
A szivacs alappal rengeteget szenvedtem, a 4. verziót vittem tovább. A szem megalkotása szintén sok próbálkozást igényelt. A szőrözés a vártnál egyszerűbben ment, bár valahogy mégis került bele gyűrődés (szerencsére nem látszik). A szemek állása elég érdekesre sikerült, a korrigálásra majd egy tökéletesen megtervezett verzióban kerül sor (a távoli jövőben).
Egy furcsa technikai "újítást" raktam bele (méretezési malőrből fakadóan), melyre úgy láttam, szivacs alapnál nem igazán van lehetőség: minimálisan állítható a belső átmérő (hevederrel), emiatt hátul nincs szivacs és a szőrme cipzározható (ezt a későbbiekben szintén fejlesztem). Nekem így kényelmesebb, mert beállíthatom úgy, hogy észre se vegyem, rajtam van (kiv. látótér csökkenése) és ne is essen le a fejemről.
Készítettem hozzá farkat is, mancsok vannak korábbról, viszont külön varrok hozzá egy négy ujjas párt, hogy a szín egyezzen. A lábmancs befejezését követően a fullsuitra bővítésbe is belekezdek. Manuális varrással izgalmas lesz...
Költségvetés szempontjából kicsit kicsusszantam a tervezett keretből, viszont teljesen nulláról kezdtem, se eszközöm, se alapanyagom nem volt.