Pathfindert játszunk, a csatákhoz kell grid, különben nem látjuk, hol vagyunk. Íme egy olcsó megoldás, ha meguntad, hogy kockával, kavicsokkal jelöld a karaktereidet: 10 Ft-os érmére felragasztott papír kivágadék 
ramuria_.jpg
Lehet következő játékon kiszínezem őket 
Ez nagyon cuki. Mondjuk nálunk a KM-nek kifejezetten fejlett figura készlete volt így ezzel sosem volt gondunk. Nekem meg volt egy két régi Mageknightom még az uncsi bátyámtól :3 szóval azzal se volt gond. Amikor pedig én mesélte nem volt szükség ilyesmire, mert általában nálam inkább ajánlott volt menedéket keresni mint szembe szállni az ellenféllel. Persze a másik probléma, pedig a sárkányos RPG-nél volt, hogy nem ritkán 3D-ben kellett elképzelni a csatát szóval a jelölés nehézkes volt, de szerencsémre voltak sareszes figuráim szóval nem volt ilyennel gond csak mindig kellett egy magasság számító kocka a figura mellé :3.... Persze a zsaniék is hamar megtanulták, hogy a süsük is halandók főként az én meséimben (még mindig a hülyeségbe hallnak bele a legtöbben) ezért a shipingelés meg a szerepjáték és az állandó veszekedés váltotta fel a harcot. Mondanom sem kell ilyenkor mindig élvezet hirtelen fordítani az álláson, hisz teljesen belefeledkeznek a saját bajaikba
Persze amúgy hatalmas különbség van egy női társaság és egy férfi társaság között az RPG-kben. Az előbbinél sokkal jobban igénylik a random baromságokat és a harcokat és mindenre fel akarnak készülni, míg az utóbbi inkább csak sodródni szokott és néha nagyon fárasztó mikor várják a csodát, de cserébe sokkal könnyebben lereagálták a NJK-kat és többször sikerül kihátrálniuk szavakkal a problémákból, ami rendkívül izgalmassá teszi a kaland tervezést. A vegyes csapatoknál pedig szint úgy teljesen más a helyzet. Órákon át tudnék erről mesélni huh... majd egy hónapja nem RPG-ztem.. lehet be kellene ugranom valahova levezetni a feszültséget és a hiánybetegséget.
Kedvenc karakter jelölőink:
- DND-s raptor az amazon karakterhez a legjobb jelölő eszköz.
- DND-s óriás mérges gomba mindenek felett.
- Donald kacsa figura
- Odaát nevezetű társasjáték sareszai
- Ezüst gyűrű amin egy gekkó van
- Az én heppem pedig a szőlő cukor (a KM egyszer viccből -1-et adott DND-ben lopakodásra mert fehér port hagytam magam után
)
Szerkesztve Fullruns által: 06 július 2014 - 20:24