Ugrás a tartalomhoz


Fotó

GearTalk - Fotósfelszerelésről általában

fotózás művészet gear felszerelés

 • Please log in to reply
44 válasz erre a témára

#21 Storm

Storm

  Misanthrope & Speciesist

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 984 Hozzászólás:
 • LocationIn medias res

Elküldve: 29 június 2014 - 18:17

nem hinném, hogy te át tudod érezni teljesen az én indokaimat úgy ahogy én látom.

Ummm... OK... whatever...

 

A film meg még mindig jobb [...] nem köti a felbontás

A filmnek is van szemcsemérete.

 

az IPG egy színveszteséges tömörített formátum amit nem szeretünk mi használni grafikusok.

Én meg leírtam hogy vannak esetek amikor nekünk grafikusoknakTM az is elég, mert egyszerűen nincs szükség kiemelkedő részletgazdagságra vagy tökéletes finombeállításokra. Lehet az a JPG akármilyen artifactos, ha csak egy kicsi képre van végeredményben szükség, a kicsinyítés hatására semmi nem fog belőle látszani. És amikor a tüzép telep weblapjára kell egy 400*300-as kis képecske a rakásban álló nyers gerendákról, akkor még csak az sem érdekel senkit hogy a színhelyesség vagy a kontraszt tökéletes legyen.

 

Szóval csak annyit mondok, hogy nem minden esetben van szükség a RAW-ra. Ettől még persze dolgozhatsz RAW-ban ezekben az esetekben is, ha neked úgy esik jól, egy szóval sem mondtam, hogy ne. Csak az "az a lényeg hogy minden RAW legyen" sorral nem tudtam egy általánosságban kivétel nélkül egyet érteni.

 

 

 

Én építettem házi "doboz" fényképezőgépet [...] csak egy cipős doboz kell hozzá és esetleg egy blende

Én ilyenre gondoltam:

boxcamera.jpg

 

És konkrétan az lenne a célom vele, hogy a korhű, múlt századi eljárásokat reprodukáljam, ezért emlegettem a lemezre fotózást.


 • 0
~ Sic itur ad astra per aspera. ~ [Blog] [deviantArt] [FurAffinity](NSFW)

#22 Ezevin

Ezevin

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.233 Hozzászólás:
 • LocationValahol a fejedben! (amúgy meg Pécs)

Elküldve: 29 június 2014 - 20:51

A film.szemcsésége az anyagi minőségtől fűg. De a szemcsésség ellenére is egy átlagos film nagyithatósága jóval nagyy mint a ma használt digitális.felbontások többsége (illetve a nagyításnál a papír szemcséssége sokkal.jelentősebb tud lenni, mivel a tiszta celulóznakolyan minimális ez a probléma, hogy legtöbbször inkább a papíron tőrténő nagyitásnál szokott előfordulni ott is inkább a papír durvaságától fugg.) Sajnos az jpg pedig számomra látható szín veszte séget produkál. Nem véletlen, hogy a raw híve vagyok mint mindenki aki grafikával foglalkozik. Lehet snobizmus, de az jpg elégtelen csak prezentációs célokre szoktem használni. A színhelyesség számomra a legontosabb dolgok egyike, amiaz jpg sajnos nem tud megadni. :P


És.nagyo érdekes, hogy hiába emelem ki másodszor is, hogy grafikus mondján néztem a dolgokat, akko is úgy.kezeled mintha általánosan nézném a dolgot, ami mindenkire igaz. Az jpg az amatőr fotòzásban egy áldás a könnyű kezelése miatt éskis file méreté ért. A kicsikép pedig csak azoknak jó akik nem töbszörös felhasználáson gondolkodnak. Az jpg jó mefoldás azokszámára kiknek.n számít a szín helyesség.


És ha nem dobozként emlegered a varázs eszjözt akkor nem keverem össze a házi varázs eszközömmel. ;) lemezre fotózni az éncipős dobozommal is lehet :P de a múlt század elején már üvere fényképeztek. A fémlap a 19.század első feléven volt nagy divat, de igazán sosem terjedt el a költségei miatt.Ezt váltotta ki az üveg aminek később a törékenysége volt a fő pevlémája. Majd jött a papír.. Bár nem tudom, hogy jól emlékszek mindenre mert öt éve foglalkoztam utoljára fototörti vel... Hu de rég volt ez. Teljesen elragadott nosztelgia hangular. Már megint :).

Nagyonnem szeretek telefonról irni. :P
 • 0

"Ki farkasok közt él, vonyítson úgy, mint a farkasok!"

Orosz közmondás


tumblr_nrkmrfTqjC1qbgoyio1_400.gif

 

Tumblr * Facebook * DeviantArt * FurAffinity * Weasyl

 

 


#23 Kyera

Kyera

  Queen of Cuddles

 • Administrators
 • 1.382 Hozzászólás:
 • LocationBerlin

Elküldve: 29 június 2014 - 20:54

A JPEG tömörítéskor nem színveszteség történik, ez alapvető tévedés és a tömörítési algoritmus nem ismeréséből keletkező téves információ. Tudok neked olyan szélsőséges esetet mutatni, amikor egy képen garantáltan összesen 2 darab színt használok (#00FF00 és #FF0000), majd a JPEG tömörítés után legalább 3-5 szín lesz rajta. ;)

 

Amikor JPEG-be tömörítesz, akkor a pontosságot, részletgazdagságot áldozod fel és nem a szineket. Igen, tudom... ezt iskolában nem így tanítják. Nekem is elmondta a suliban a tanárnő, hogy a JPEG "quality" beállítása azt jelenti, hogy egyre kevesebb szín lesz a képeden, aztán pislogott nagyokat amikor bemutattam neki, hogy a quality csökkentésével egyre több szín lett a képernyőn.

 

Ami egyébként a RAW vs JPEG kérdést illeti, ott azért szeretném megjegyezni, hogy adott esetben egy default beállításokkal lehajtott LibKDCRAW igenis képes jobb eredményt kihozni a felhasználó belenyúlása nélkül, mint a fényképezőgép sajátmaga. Miért? Egyszerű. A fényképezőgéped képfeldolgozó egységét úgy építették, hogy a lehető leggyorsabban produkáljon elfogadható eredményt úgy, hogy közben lehetőleg minél kevesebb áramot fogyasszon. Persze, mivel célhardverről beszélünk, ezért ezt elég jól tudja csinálni... de mégse érhet a nyomába annak, mint amikor a számítógépedben ülő grafikus kártya dolgozik ugyanazon a képen mondjuk 10-20 másodpercet... egyáltalán nem gondolva a villanyszámlád kímélésére. Tehát ilyen szempontból igaz, hogy a RAW végeredménye minden esetben jobb lehet, mintha egyből JPEG-be mentene a gép.

 

A másik kulcs kérdés pedig ugye a monitorod kalibrálása... teljesen mindegy, hogy JPEG vagy RAW, ha már a monitorodon nem azok a színek látszanak, mint amik nyomtatáskor fognak... az olyan finomságokról meg már ne is beszéljünk, hogy egy 40K pénzért vett kommersz monitor soha nem fogja neked azt a színhűséget produkálni semmilyen kalibrálás után sem, mint egy drágább, igazán igényesen gyártott típus.


 • 1

Mare of the Night, Stallion of the Sands


#24 Ezevin

Ezevin

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.233 Hozzászólás:
 • LocationValahol a fejedben! (amúgy meg Pécs)

Elküldve: 29 június 2014 - 21:17

Imádomazt mikor a suakterületemről oltatnak ki... A monitorom havonta kalibrálom.. Külön erre tervezett géppel. Szóval azzal nincsgond. Kérlek ne osszki olyandolgokból ami evidens. A szinveszteség pedi fel lép a részet gazdagság elvesztésével is.. Hisz gyakran egybe mosódnak olyn részek, amiknek közel ál az ányalata egymáshoz. Ezen felúl bizonyos frekvencákat elvesznek, melyek az emberi szem számára kevésbé érzékelhetőek... A file mérete a szín frekcenciák csökkentéssével is elérhető. Ezáltal nyomtatott kép színeiven tompább lesz... És ezen csak ront mikor cmyk-ba rakjuk át a dolgot. Öt éve figyelem ezt jelemséget és akik nem foglalkoznak ilyesmivel azok nem igazán érthetik meg d probléma súsolyosságát. de a nyomdában ha színek n mdgdelelőek akkor már kuka az elképzelés vagy át kell állítania dolgokat. A részletek elcestrése.meg csak ráadás.
 • 0

"Ki farkasok közt él, vonyítson úgy, mint a farkasok!"

Orosz közmondás


tumblr_nrkmrfTqjC1qbgoyio1_400.gif

 

Tumblr * Facebook * DeviantArt * FurAffinity * Weasyl

 

 


#25 Delphin

Delphin

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.195 Hozzászólás:

Elküldve: 29 június 2014 - 21:19

Nem is mondta, hogy színveszteséget okoz! Pontatlanságot okoz. Az egy egészen más probléma, és jogos észrevétel.


DS, a következő nem neked szól, de úgy általában érdemes leírni:

Amikor JPEG-be tömörítesz, akkor a pontosságot, részletgazdagságot áldozod fel és nem a szineket. Igen, tudom... ezt iskolában nem így tanítják.

Legkönnyebben úgy lehet elképzelni a dolgot, hogy a JPEG "hanggá" alakítja a képet. Minden kép leírható hullámfrekvenciák összegeként, ahogy minden hang is.

Nekem is elmondta a suliban a tanárnő, hogy a JPEG "quality" beállítása azt jelenti, hogy egyre kevesebb szín lesz a képeden, aztán pislogott nagyokat amikor bemutattam neki, hogy a quality csökkentésével egyre több szín lett a képernyőn.

Sajnos keveri a GIF-fel. A "quality" beállítás JPEG esetében azt mondja meg, hogy hány különböző frekvenciáig hajlandó elmenni az algoritmus adott kép esetében; hasonlóan pl. az mp3 tömörítéshez, itt is a magas frekvenciákat hanyagolja legelőször. Az éles határok elkockásodnak, stb.


Illusztráció: Every picture is made of waves
 • 2

#26 Delphin

Delphin

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.195 Hozzászólás:

Elküldve: 29 június 2014 - 21:21

Imádomazt mikor a suakterületemről oltatnak ki... A monitorom havonta kalibrálom.. Külön erre tervezett géppel. Szóval azzal nincsgond. Kérlek ne osszki olyandolgokból ami evidens.


Te pedig ne oktass ki senkit úgy, hogy még a helyes írást sem sikerült elsajátítani ennyi éves korodra. Ezt nem kimondottan erre a hozzászólásra értem, hanem úgy általában. (Ha pedig havonta kalibrálod a monitort, akkor vagy hülye vagy, vagy teszkós monitorod van. Ezek is okok arra, hogy miért ne kapj fel vizet.)
 • 2

#27 JazzBadger

JazzBadger

  Melles Meles

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 187 Hozzászólás:

Elküldve: 29 június 2014 - 23:13

[OFF] észrevettétek, hogy az idézett szöveg egy órát siet? Vagy csak én érzek tachyon szagot? [/OFF]
Nekem egy Canon G12 Bridge is olyan fotózási élményt ad, hogy nah. Ma sikerült megmutatnia, hogy néz ki egy pete:) Hogy kinek az utódlása került lencsevégre( szó szerint ), az a makróból sem derült ki. Ami viszont kiderült, hogy ebben a masinában ilyen feature van. Feeling and adventure. Ez nekem kell bele. Nektek?
 • 0
A borz a szürke három árnyalata.

#28 Ralesk

Ralesk

  vulgáris hatalommal visszaélő szociáldarwinista

 • Administrators
 • 1.516 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 30 június 2014 - 06:44

Jó, aki a JPEG-re „az IPG” kifejezéssel hivatkozik, azt valószínűleg nem tudom komolyan venni a témában :)
 • 1

#29 Kyera

Kyera

  Queen of Cuddles

 • Administrators
 • 1.382 Hozzászólás:
 • LocationBerlin

Elküldve: 30 június 2014 - 06:58

Fullruns: Nem kioktatás volt a cél, sőt ha megfigyeled volt olyan pont aminél kifejezetten a te korábbi állításod támasztottam alá. Ellenben szeretem ha egy vitában nem csak sarkított kijelentésekkel dobálózunk, hanem pl érvelések is elhangzanak.

Jazz: Anno nálam egy G9 volt kölcsön és nekem is nagyon bejött a 0cm-es fókusztáv. Szép makrókat lehet vele csinálni.
 • 0

Mare of the Night, Stallion of the Sands


#30 Kyera

Kyera

  Queen of Cuddles

 • Administrators
 • 1.382 Hozzászólás:
 • LocationBerlin

Elküldve: 30 június 2014 - 09:03

A szinveszteség pedi fel lép a részet gazdagság elvesztésével is.. Hisz gyakran egybe mosódnak olyn részek, amiknek közel ál az ányalata egymáshoz.

Ez egyébként egy imsert hibája a JPEG tömörítésnek. Minél finomabb az átmenet egyik színből a másikba, annál inkább köhögni kezd az algoritmus. Ezen viszont az egyre nagyobb felbontások elég jól segítenek. Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy 4 megapixelen köhögi el magát egy picit, vagy 40-en. És azért ma már a legolcsóbb kezdő DSLR kategóriában is kapsz 16 megapixelt, ami egy APS méretű szenzorra pont teljesen korrekt. Ha meg óriásplakátra akarsz fényképezni, akkor egész megfizethető árban hozzá lehet már jutni 51 megapixeles középformátumú vashoz is. (Megfizethető ár alatt azt értem, hogy egy 645Z nem drágább, mint pl egy csúcskategóriás Canon full-frame felszerelés... ellenben azért mégiscsak medium format.)
 

Ezen felúl bizonyos frekvencákat elvesznek, melyek az emberi szem számára kevésbé érzékelhetőek... A file mérete a szín frekcenciák csökkentéssével is elérhető. Ezáltal nyomtatott kép színeiven tompább lesz...

Nem. Szó nincs az emberi szem számára kevésbé látható színfrekvenciák csökkentéséről. Amire te gondolsz szerintem az a színfelbontás, azaz hány különböző árnyalatot tudunk adott színből eltárolni. JPEG esetében ez a szám ugye 256 a feketétől a teljesen telített színig. Míg pl TIFF esetében 65536 árnyalat. Az átlagos DSLR-ek RAW formátuma valahol a kettő között szokott lenni, míg a csúcsmodellek hajlamosak elmászni a milliós vagy tízmilliós nagyságrendekig is akár. Viszont! Amit a monitorodon látsz az mindig a JPEG-gel azonos értékű 8 bit / szín felbontás lesz! Az, hogy egy adott kép ennél nagyobb színfelbontással bír az leginkább az elvégezhető utómunkát és a nyomdai előkészítésben jelentkező mozgástered befolyásolja, de önmagában a színek tompulásáért nem ez a jelenség felelős.

Ettől függetlenül egyetértek abban, hogy komoly nyomatot nem JPEG-ből érdemes készíteni, pusztán az érvelésedet érzem pontatlannak.
 • 0

Mare of the Night, Stallion of the Sands


#31 Ezevin

Ezevin

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.233 Hozzászólás:
 • LocationValahol a fejedben! (amúgy meg Pécs)

Elküldve: 30 június 2014 - 09:59

Olyen aranyos vagy delfikém. De az.eszed elég lassú. Nem szeretem ismételni magam, de én nem élek boszkánysággal.. Vagyis a he"j"es írás csak egy lehetőség és leszokóban vagyok a kemény drogokról.


A monitorom nem teszkós, hanem öreg... Alapvetően 3-4 havonta kellene kezelésbe venni, de engem zavar a legninimálisabb eltérés is ezért 4-6 hetente veszem igénybe e fantaszrikus lehetőéget. Amig ingyen van addig élni fogok vele kedveském.

Mindenkitől bocsánatot kérek az utolsó letámadás ért.. Megint előtört belőlem az idegbeteg psihoparapicsa. És ezért a mávot teszem felelőssé... Nagyon durván felbaszta tegnap az agyam a pesti uttal. De most ez nem tudom hosszan kifejteni. Telefonról nem nahyon tudok írmi. Ezr nem az én kezemnek találták ki. Mostanság rikán leszek gépnél ezért kénytelen lesszek ezzel szopni...
 • 0

"Ki farkasok közt él, vonyítson úgy, mint a farkasok!"

Orosz közmondás


tumblr_nrkmrfTqjC1qbgoyio1_400.gif

 

Tumblr * Facebook * DeviantArt * FurAffinity * Weasyl

 

 


#32 Delphin

Delphin

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.195 Hozzászólás:

Elküldve: 30 június 2014 - 18:47

Olyen aranyos vagy delfikém.

Te pedig ostoba.


De az.eszed elég lassú.

Nem, nem. Először ki kell érdemelned, hogy megjegyzést tehess rám.

Ez idáig nem kívántam tudomást venni rólad, de szerencsétlenségedre mostantól majd fogok.
 • 0

#33 Hattori

Hattori

  GentleBird

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 874 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 30 június 2014 - 19:32

Olyen aranyos vagy delfikém. De az.eszed elég lassú. Nem szeretem ismételni magam, de én nem élek boszkánysággal.. Vagyis a he"j"es írás csak egy lehetőség és leszokóban vagyok a kemény drogokról.


A monitorom nem teszkós, hanem öreg... Alapvetően 3-4 havonta kellene kezelésbe venni, de engem zavar a legninimálisabb eltérés is ezért 4-6 hetente veszem igénybe e fantaszrikus lehetőéget. Amig ingyen van addig élni fogok vele kedveském.

Mindenkitől bocsánatot kérek az utolsó letámadás ért.. Megint előtört belőlem az idegbeteg psihoparapicsa. És ezért a mávot teszem felelőssé... Nagyon durván felbaszta tegnap az agyam a pesti uttal. De most ez nem tudom hosszan kifejteni. Telefonról nem nahyon tudok írmi. Ezr nem az én kezemnek találták ki. Mostanság rikán leszek gépnél ezért kénytelen lesszek ezzel szopni...

Esetleg lehet arról szó hogy a kis készüléked magaddal hozod ha erre jársz? Ráférne a minitoromra egy kis kalibrálás. Cserébe vendégem vagy egy italra :) Esetleg egy közös galamb etetésre :D


 • 0

#34 Ezevin

Ezevin

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.233 Hozzászólás:
 • LocationValahol a fejedben! (amúgy meg Pécs)

Elküldve: 30 június 2014 - 19:35

Te pedig ostoba.Nem, nem. Először ki kell érdemelned, hogy megjegyzést tehess rám.Ez idáig nem kívántam tudomást venni rólad, de szerencsétlenségedre mostantól majd fogok.
Delfi végre tudomást vesz rólam! Whee! Teljesült minden álmom!


Bocs, de belőlem az elöző kommented széles mosolyt váltott ki... Ha valami bajod van nyugodtan fejtsd ki. Mertbaz idétlen bele bele kötögetünk az emberekbe dolog nem sok értelemmel rendelkezik, főként, ha nyilt sértegetésbe megy át a tehetetlenség.
 • 0

"Ki farkasok közt él, vonyítson úgy, mint a farkasok!"

Orosz közmondás


tumblr_nrkmrfTqjC1qbgoyio1_400.gif

 

Tumblr * Facebook * DeviantArt * FurAffinity * Weasyl

 

 


#35 Ezevin

Ezevin

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.233 Hozzászólás:
 • LocationValahol a fejedben! (amúgy meg Pécs)

Elküldve: 30 június 2014 - 19:37

Esetleg lehet arról szó hogy a kis készüléked magaddal hozod ha erre jársz? Ráférne a minitoromra egy kis kalibrálás. Cserébe vendégem vagy egy italra :) Esetleg egy közös galamb etetésre :Da készülék sajna nem az enyém... De a meghívást szivesen elfogadom :)
 • 0

"Ki farkasok közt él, vonyítson úgy, mint a farkasok!"

Orosz közmondás


tumblr_nrkmrfTqjC1qbgoyio1_400.gif

 

Tumblr * Facebook * DeviantArt * FurAffinity * Weasyl

 

 


#36 DoglottGiliszta

DoglottGiliszta

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.356 Hozzászólás:

Elküldve: 01 július 2014 - 12:14

A középiskolai modern számítástechnika fejlődése az őskorban i.sz. 1981-ig című tárgy keretein belül elfogadható válasz az, hogy a gif animált, a ipeg meg színveszteséget okoz. Azt is butaság kijelenteni, hogy "hanggá alakítja" a képet - mégis, SSTV jelet állít elő, vagy mi? - Ezek a téveszmék mind a minőségi közoktatás maradékai.
Addig igaz a dolog, hogy tetszőleges periodikus jel előállítható harmonikus jelek szuperpozíciójaként.
Mind folytonos idejű, és diszkrét idejű jelet lehet Fourier-transzformálni, vagy sorba fejteni - periodicitástól függően beszélünk az egyikről, vagy másikról. Azonban előkerül az a probléma, hogy időtartományban valós értékkészletű jeled F-sorba/transzformált után, frekvencia-tartományban komplex lesz, tehát ugyanazt a jelet egy dimenzióval nagyobb értékkészlettel ábrázolsz. Ez ugye nemhogy nem tömörít, hanem egyenesen redundánssá teszi az eredeti jeledet. Tehát ez az út csak részben járható így, kell sok minden más is.

Szívesen mesélek részletesen a matematika ezen sötét tudományágáról, és a tömörítési algoritmusokról, de kétlem, hogy mélyen érdekelne másokat.
Azonban amit középiskolában tanítanak IT órán ilyenekről, az 90%-ban hülyeség, bár a közembernek kielégítő; erre szoktam azt mondani, hogy ez arra jó, hogy tudd mit kell elfelejteni, és utána járni.

Szerkesztve Caiwan által: 01 július 2014 - 12:26

 • 1

#37 Ralesk

Ralesk

  vulgáris hatalommal visszaélő szociáldarwinista

 • Administrators
 • 1.516 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 01 július 2014 - 15:23

Mmm, jelek és rendszerek, szabályozástechnika, kódoláselmélet...

(ritka szar voltam mindegyikből, de gyönyörű tárgyak és kettőből volt szerencsém zseniális tanárhoz)
 • 1

#38 Kyera

Kyera

  Queen of Cuddles

 • Administrators
 • 1.382 Hozzászólás:
 • LocationBerlin

Elküldve: 01 július 2014 - 15:26

Egy külön topicban (pl a programozós fórumon belül) én szivesen olvasnék mélyebben a témáról, mert érdekel. Az alapjait nagyjából ismerem, de a lényeget még nem nagyon sikerült senkinek érthetően átadnia. :D


 • 0

Mare of the Night, Stallion of the Sands


#39 Delphin

Delphin

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.195 Hozzászólás:

Elküldve: 01 július 2014 - 18:35

Azt is butaság kijelenteni, hogy "hanggá alakítja" a képet - mégis, SSTV jelet állít elő, vagy mi?

Számodra is világos az idézőjelek jelentése abban a környezetben? Nyilván nem alakítja hanggá a képet a klasszikus értelemben (noha megtehetné, illetve vannak szintetizátorok, amik fordítva teszik azt, tehát kép alapján adnak hangot), de célratörő volt azt a kifejezést használnom, mert így többen el tudják képzelni, mint egyébként.
 • 0

#40 DoglottGiliszta

DoglottGiliszta

  Advanced Member

 • Active Members
 • PipaPipaPipa
 • 1.356 Hozzászólás:

Elküldve: 02 július 2014 - 19:01

Számodra is világos az idézőjelek jelentése abban a környezetben? Nyilván nem alakítja hanggá a képet a klasszikus értelemben (noha megtehetné, illetve vannak szintetizátorok, amik fordítva teszik azt, tehát kép alapján adnak hangot), de célratörő volt azt a kifejezést használnom, mert így többen el tudják képzelni, mint egyébként.

Nem, csak arra próbálok rámutatni, hogy ez butaság, még gondlni is. Mondok 5 számot, azt is be lehet tömöríteni veszteségesen, hasonló módszerekkel, de se nem hang, se nem kép. Hanem mondjuk pályagörbe.

Szerkesztve Caiwan által: 02 július 2014 - 19:01

 • 0Also tagged with one or more of these keywords: fotózás, művészet, gear, felszerelés

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó