Ugrás a tartalomhoz


Fotó

Fórum RPG - Hasadt Sablon


 • Please log in to reply
125 válasz erre a témára

#121 Fálen

Fálen

  Advanced Member

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 238 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 02 január 2020 - 23:25

Szálem tekintete ismét visszatért a paklikra még mielőtt megszólalt.

- Közben reméltem, hogy ebben az árnyban gyakoribb a beszélő óriáspók és működik az álcám. - Mondta viccelődve, majd ismét egy komolyabb hangot vett fel. 

- A többiekkel találkozni akarok Új Luxorban. Reméltem odataláltak, ketten törött sablon járása után próbáltak odaugrani anélkül, hogy valaha látták volna. Remélem az árny őre összeszedi őket, vagy legalább nem átkozódnak el általa. Sajnos ritkán erőltettem meg a Logrust ennyire az utóbbi időben, sajnos még pihennem kell addig amíg biztonságosan tudom használni. Új Luxor után... nem tudom. Nyomozni szeretnék, hogy egész pontosan mi történik itt. - Fejezte be terveit majd ismét elcsendesedett egy fél percig.

- És te milyen ügyben utazol errefelé? Hátha tudok valamit amivel segíthetjük egymást. - Ismét az oroszlánra nézett és rájött, hogy mindenek ellenére ami az utóbbi napokban történt, amint kezdett megbizonyosodni, hogy segítője Deidre házából van, nehéz volt visszatartania a rajongását. Lakhelye azért is volt közel a Sablonhoz, mert a családjától való védelem mellett közelebb lehetett Prizmához. Valakit aki abból a házból barátságos vele szemben egy új lépés volt a számára. Nem volt benne biztos, hogy sok támogatást kapott mások által akik tudják az árnyat használni. Halandóknak pedig könnyű szívességet tenni.


 • 1

#122 Cerbie

Cerbie

  Advanced Member

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 132 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 02 január 2020 - 23:52

Rövid hallgatás következett, amíg megemésztettem mindent, amit mondtak. Sokat tudtak, gyanúsan sokat. Ugyanakkor valahol nekem is el kellett kezdenem a kutatást. Már megtámadhadtak volna, ha akartak, de egymás szabáva vágva próbálnak inkább kommunikálni.

 

Klikk.

 

- Legyen. - dörmögtem, ahogy eltettem a fegyveremet. - Hívjatok Murgalnak. Felöltözöm rendesen, aztán beszéljünk az idős hölgy házában. Kégyelmesebbnek hangzik, mint idekint. Hacsak nektek nincs jobb ötletetek?

 

Felnevettem, bár kicsit horkanásnak hangzott inkább. Továbbra is fogtam a fegyveremet, de az izmaim már nem voltak annyira feszültek. Volt egy olyan érzésem, hogy talán mégsem lesz ebből ma lövöldözés.


 • 1

#123 Mofi

Mofi

  Member

 • Members
 • PipaPipa
 • 27 Hozzászólás:

Elküldve: 04 január 2020 - 15:26

Úgy tűnik a segítőnk vagy nem sokat tudott meg a kártyáiból, vagy nem akarta nekünk elárulni, mert válaszok, vagy javaslatok helyett ő is kérdésekkel állt elő, ráadásul olyan kérdésekkel, amikre nemhogy én, de szerintem Szálem sem tudott biztos válaszokat adni. Azonban szavainak egy része hozzám szólt, még ha közvetetten is, így arra válaszolnom kellett, méghozzá heves tiltakozással.
 

– Eszemben sincs használni az új hatalmamat, főleg, hogy nem is nagyon értem még, hogy mire is használhatnám. Ráadásul ha Szálem is ennyire kimerült, és én is annak érzem magam, akkor biztosan nem jó ötlet azonnal gyakorlásba kezdeni. Viszont...
 

Itt megálltam egy pillanatra, hiszen az elhatározás ugyan már megfogalmazódott bennem, kimondani mégis sokkal nagyobb jelentőségű volt, minthogy csak magamnak ismerjem a bizonytalan céljaimat.
 

– Viszont ha már megkaptam ezt az erőt, és használhatom arra, hogy megvédjem magunkat azoktól, akik ki akarnak használni, akkor használni akarom!
 

Jelentettem ki olyan határozottsággal, amennyit a fáradtság jelenleg megengedett. Ezek után Szálem szavaira már csak bólogatással jeleztem az egyetértésemet. Többen többet tehetünk, legalább is abban az esetben, ha ők még élnek. Egyre jobban örültem annak, hogy nem próbáltam meg magamtól menekülni, hiszen immár az idegen is kiemelte, hogy felelőtlen és veszélyes lenne ezt cselekedni. Csak remélni tudtam, hogy a többieknek mégis sikerült.


 • 1

#124 Miststalker

Miststalker

  Maximális Teljesítmény

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 241 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 28 január 2020 - 22:58

Az Aranysakálban épp csak elkezdődött az éjszakai élet, mikor Murgal és két új kísérője beléptek az alacsony ajtón. A belváros felé tartva hátrahagyták a datolyapálmák illatát; a döngölt sár viskókat és kerítéseket felváltották a burkolt utak, ragyogóan fehér toronyházak, és a neonvilágítás éles fénye. A Tristan által választott klub levegőjét fűszeres dohány aromája és vinnyogó, szaggatott elektronikus zene töltötte be fullasztó mennyiségben. Némi készpénz cserélt gazdát, és a lenge, aranyszínű ruhát viselő, sakálfülű hosztessz az egyik csendesebb zugba vezette a három vendéget. A középső asztalon előre befűtött vízipipa állt, nehéz, vörös bársonypárnákkal körülvéve.

Tarik, miután kiábrándult tekintettel nézte a kutyatálat, amit elétettek, magára vette a feladatot, hogy Murghalt tájékoztassa a történtek jelentőségéről. Tristan addig érdektelenséget színlelve kortyolgatta koktélját, az egyik szomszéd asztalnál henyélő társaságot figyelve.

- ...időnk javát itt töltjük a "szomszédban" a családdal, így veheted tulajdonképpen úgy, hogy a hátsó kertünkben történt a dolog. Szerencsére ezek a "tudósok" mindent tüzetesen dokumentáltak-
- Részvétem, rettenetesek a szórólapok - vetette oda Tristan.
- ...és mi elindultunk felkutatni azokat, akik a "környéken" botladoztak. Jómagam azért, mert könnyebb a dolgom, ha nem szaladgál egy csapat tanulatlan, esetleg vérszomjas mágus errefelé, Tristan pedig...
- Neki személyes indokai vannak - fejezte be a mondatot ő, idegesen tekintve szét a helyiségben, majd közelebb hajolva a gnollhoz.
- Figyelj, őszinte leszek veled. Jófejnek tűnsz, de a többiek lehet, hogy emberszámba se vesznek. A legjobb ha meghúzod magad, vársz amíg lecsillapodnak a dolgok. Esetleg tanulsz egy kis bajvítást és elsősegélyt, az soha nem árt. Amint elkaptuk azt, aki az egészet kitervelte, elviszünk olyan Árnyba, amilyet csak akarsz. Tarik talán tanít is neked egy kis mágiát... vaaaagy nem - fejezte be, elkapva társa szúrós pillantását.
 

 

* * * * *

 

 

Margan meglepetten emelte fel szemöldökét Albira elhatározása hallatán, ez utána szemmel láthatóan több erőfeszítést tett arra, hogy bevonja őt is a diskurzusba.

- Csak mindent sorjában. Értékelem az ajánlatot, de nincs szükségem segítségre, és bárki láthatja hogy maguknak heverniük kéne még egy hétig. Annyit tudok tenni, hogy elkísérem önöket arra a találkozóhelyre. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy nagyon rosszul néz ki egy káoszlakó, aki épp újonnan csinált sablonmágusokat gyűjtöget... Én hiszek maguknak, de a többiek nem feltétlen így fogják látni a dolgot - magyarázta el, a tüzet piszkálva.


 • 1

panic


#125 Fálen

Fálen

  Advanced Member

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 238 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 18 február 2020 - 22:00

Szálemet kirázta a hideg a mondottak futott végig a hallottak után. Egy ideig csöndben bámulta a lángokat miközben zsörtölődött magában. Nem -ő- az aki gyűjtögeti az árnybélieket, de mégis neki kell úgy tennie mint aki nem?

 

- Mit mást tudnék tenni? Nem hagyhatom őket csak úgy szabadon ezek után és nem hagyhattam őket ott sem!  - Fakadt ki végül.


 • 0

#126 Mofi

Mofi

  Member

 • Members
 • PipaPipa
 • 27 Hozzászólás:

Elküldve: 24 február 2020 - 09:10

Igazából nem újdonsült vendéglátónkra gondoltam a többség alatt, hanem a hátrahagyott többiekre, de úgy tűnt, hogy ezt nem sikerült megfelelően megfogalmaznom, és javítani már nem akartam magam azok után, hogy Margan már így is rosszallását fejezte ki amiért a káoszlakó maga mellett tart. 

 

– Lehetséges, hogy a pihenés után valami egyszerűbbel kéne kezdeni. Értem, hogy utazgathatunk világok között, meg teremthetünk magunknak dimenziókat, meg mindent amiről a sci-fi fanok álmodnak, de mi a legkisebb dolog, amit megpróbálhatok és mégis veszélytelen?

 

Ezzel egyrészt behatárolhattam a képességeimet, másrészt megnyugtathattam a mellettem ülőket, hogy nem a kedvenc filmem világának életre keltésével akarom kezdeni. Annak hallatán pedig igen meghatódtam, ahogy az újdonsült csapatkapitányunk kifakadt a kérdésen. Mi mást tehetne? Hátrahagyhatna mindenkit és foglalkozhatna a saját dolgával, menthetné a saját életét. Neki megvan a hatalma, nekünk pedig esélyünk sem lenne követni őt jelenleg. Hálás és egyben bátorító pillantást vetettem felé, bár az igazat megvallva az ő helyében talán én is Margannal értettem volna egyet. 


Szerkesztve Mofi által: 24 február 2020 - 09:11

 • 0


0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó