Ugrás a tartalomhoz


Fotó

Fórum RPG - Hasadt Sablon


 • Please log in to reply
86 válasz erre a témára

#81 Cerbie

Cerbie

  Advanced Member

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 123 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 26 május 2019 - 16:12

Az izmaim még egy percig feszültek voltak a válasz után is. Ujjam a ravaszon. Lábaim enyhén behajlítva, ugrásra készen. De úgy tűnt, nem viccelt. Talán még is meg tudjuk oldani vérontás nélkül a dolgot.

 

- Öhm... Köszönöm. Azt hiszem. - mondtam kicsit bénán. Csak most fogtam fel, hogy mennyire nedves is a bundám a saját izzadtságomtól. Léptem párat és miután meggyőződtem, hogy az új ismerősöm nem követ tovább elkezdtem levetkőzni; még szerencse, hogy egy egyszerű boxert vettem fel reggel. A pólómat a fejem köré tekertem, hogy elkerüljem a napszúrást. Poroszkálva elindultam a fent említett város felé. Ennél rosszabb csak nem lesz ott sem.


 • 1

#82 Fálen

Fálen

  Advanced Member

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 228 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 31 május 2019 - 23:42

Szálemnek végre volt ideje oldalához kapni, leszorítani a sebet. Nem csak a fájdalom miatt, hanem csak nem akarta, hogy ismét lángra kapjon.

- Na látod, nem kell aggódni, minden nap megoldottál egyszer egy Sablont a buszon. - Kicsit elgondolkodott, hogy vajon annak közelsége mennyire befolyásolja a helyi keresztrejtvényekben való részvételét.

- Csak figyelj oda, menj végig ahogyan mondták és majd otthon találkozunk. Én addig gyorsan körbenézek, hogy biztosra menjek senki sem fog zavarni. - sötét, már vérrel színezett farkát kicsit aggódva lába alá húzva, hiába próbált figyelni testbeszédére. Odasétált a maradék ajtóhoz amit még nem rúgott be, hogy behallgatózzon, majd ha nem talál semmi fenyegetőt: benyisson. 


 • 1

#83 Miststalker

Miststalker

  Maximális Teljesítmény

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 232 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 15 június 2019 - 16:32

A két nap tűző fénye közel színtelenné fakította az eget és a homokot, és Murgal ezen a fehéren izzó tájon kellett tovább baktasson. A forró homok alól itt-ott ugyanannyira felhevített, kövezett út leselkedett ki, éppen csak annyira, hogy kordában tarsa a kételyeit, hogy jó irányban halad-e. Dűnét dűne után hagyott el, de minden kanyart követően csak további esztelen hőség fogadta. Egészen addig, amíg egy enyhe szellő csapta meg az orrát, pára, virágok, benzin szagával terhesen.

Mégis egy jó kínkeserves félórába telt, mire sikerült megpillantania a várost, amint az utolsó dűne után elterült előtte a folyó által kihordott völgy. A kövezett út melletti obeliszk-pár képeslapként keretezte be a várost, ami minden bizonnyal csak is Új-Luxor lehetett. Légies hidak szelték keresztül-kasul a széles, nyugodt folyót, melynek brilliáns kékjét még nem tudták fakóra szívni a napok, mint ahogy a buja, várost beterítő növényzet zöldjét sem. A folyó mindkét partján fekvő belvárost alkotó, fehér mészkővel, arannyal, és üveggel borított magas toronyházak gőgösen törtek a fakó ég felé, oldalukon neonfények harcoltak a természetes megvilágítással. A házak között magasvasút siklott végig megemelt sínjein, a szerteterülő kertváros alacsonyabb, élénk színekre festett házai felé haladva. A város zaja felhallatszott a kis kilátóig, és a folyó enyhe szellője itt már erősebb szagokat hordott magával.

Maga az út lefelé még hosszú volt, de a levegő már hozott enyhülést. Nem sok időbe tellett, mire az első datolyapálmával, fügefával megtöltött kertek, és a hozzájuk tartozó kis házak mellé vezette a hiénát. A tikkasztó meleg ellenére jópár sötét bőrű, könnyű vászonba öltözött, állatfejű lény dolgozott kint. Nem sokkal távolabb egy fogadó városra néző teraszának napfogói ígértek árnyat és felfrissülést.

Heves papucscsattogás közelítette meg Murgalt jobb válla mögül, majd egy fiatal lány hangja szólította meg.
- Szeretnél inni? Hoztam egy kancsó vizet, anyukám szerint biztos ki vagy száradva - A hang egy tinnégyévesforma lányhoz tartozott, bronzszínű, meztelen karjai hűvös agyagkancsót nyújtottak a gnoll felé. Vállain hosszú, nyúlánk nyakat hordozott, azon pedig hosszú csőrű íbiszfejet, amit kíváncsian, madárszerűen biccentett félre egy éles mozdulattal.
 

 
*   *   *   *   *


Szálemnek alig volt a kezében a kilincs, már érezhette a gyomrát szorongató lüktetést az árnyakban. Valaki közeledett.

A szoba nem sokban különbözött a többitől, de a hirtelen felhúzott falak között nem egy nagy asztal, hanem egy ágy és némi étel pihent, Albirával együtt, aki mély kimerültségében fel sem ébredt a dulakodás zajaira. Kintről szirák pattogása hallatszott a Sablon felől, majd egy hangos reccsenés, mint amikor egy ajtót rúgnak be.


Szerkesztve Miststalker által: 15 június 2019 - 16:33

 • 1

panic


#84 Fálen

Fálen

  Advanced Member

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 228 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 16 június 2019 - 20:25

A káoszitán kezdett egyre inkább eluralkodni a félelem az újonnan jött érzéstől. A harc után és a lángoló sebek után nem volt abban az állapotban, hogy egy prizmanitával felvegye a harcot. Pláne ilyen közel a Sablonhoz. Nem mintha máshol sok eséllyel rendelkezett volna.

 

A félelem helyét meglepetés vette át, amint meglátta a szundikáló Albirát. Mit keresett itt?? Ahelyett, hogy mindenféle összeesküvéseken kezdene gondolkodni amire nincs éppen ideje, egy gyors körbepillantás után gyorsan vállára kapta a lányt, szájába tömött egy darab ételt, majd visszasietett Remihez. Egy pillantást vetett a szikrázó oposszumra, aki éppen túlélésért való küzdéssel volt elfoglalva, így Szálem megengedett egy aggódóbb pillantást. 

- Új Luxorban találkozunk! - mormogta maga elé félig kenyérrel teli szájával, félve, hogy hangos hozzászólás megzavarná Remit a Sablonjárás kritikus pillanatában. Kinyújtott kezével ráfogott láthatatlan Logrus csápjára amit próbált lehető legtávolabb kidobni mint egy lasszót, hogy végre Albirával a hátán, vérző-lángoló sebbel az oldalán eltűnhessen erről az imposztor helyről. Csak reménykedni tudott, hogy a Murgallal és Remivel majd ott találkozik.


 • 1

#85 Cerbie

Cerbie

  Advanced Member

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 123 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 22 június 2019 - 12:03

Szégyellem bevallani, hogy lihegtem hangosan, mire beértem a városba. Nincsen kínosabb látvány egy nedves, izzadt gnollnál. És szagosabb sincs. Ezért meglepődtem, amikor az egyik helyi vízzel kínált meg. Megpróbáltam egy fog nélküli mosolyt erőltetni az arcomra.

- Megmondhatod anyukádnak, hogy jól neveli a lányát. Köszönöm. - dörmögtem, mielőtt elfogadtam a kancsót és egy gyors mozdulattal el is fogysztottam a víz nagy részét. Egy nagy sóhaj után visszaadtam a kannát és bólintottam

- Mondd csak... Ha keresek valakit a városban, hol van a legnagyobb esélyem, hogy megtaláljam? És... esetleg le lehet-e fürdeni errefelé valahol?


 • 1

#86 Miststalker

Miststalker

  Maximális Teljesítmény

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 232 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 15 július 2019 - 15:00

A Logrusz csápjai ügyetlenül furakodtak keresztül a világok hajszálrapedésein, bonyolult, szerteágazó utakat járva be a síkok között. Egy pár pillanat, és Szálem és Albira eltűntek a Hasadt Sablon terméből, nyomtalanul.
 
A sietségnek és a Rendhez való közelségnek megvolt az ára: a hajszálvékony, éteri szálak sorra pattantak el az utazás terhe alatt, és a két nő fejjel lefelé, robogó sebességgel csapódott egy elsuhanó rekettyésbe. Csodával határos módon csontjuk nem tört, és a tüskék által alaposan megtépett ruhájukon és bőrükön (Szálem sebeiből felcsapó lángok helyett épp csak pár csepp heves parázs cseppent ki) kívül sértetlenül találták magukat a bokrok között. Az éjjeli levegő hűvös volt, és a friss fuvallatok, a telihold fénye, és a levélsustorgás kellemes felüdülést nyújtottak a fülledt, homályos barlang után. A ricsajra elcsendesült állatok lassan visszanyerték önbizalmukat, és ismét elkezdtek neszelni.
 
* * * * *
 
A lányt láthatóan nem zavarta az izzadt gnoll bűze, és inkább óvatos, illedelmes kíváncsisággal vizslatta a jövevényt.
- Keresel valakit? Kit? Hészet néném lehet tud segíteni, ő majdnem mindenkit ismer aki erre jár - kérdezte olyan önbizalommal, mintha mindenkit ismerne a városban, majd intett a fogadó felé.

 • 1

panic


#87 Fálen

Fálen

  Advanced Member

 • Trusted Members
 • PipaPipaPipa
 • 228 Hozzászólás:
 • LocationBudapest

Elküldve: 15 július 2019 - 20:48

Szálemet a megnyugvás és számtalan tüske járta át. A lüktető sebe és a szúrós rekettyés nem is volt olyan vészes a nyomasztó előző árnyhoz és lakóihoz képest. Egy-két csonttörés sohasem ölt meg senkit. Adva a szociális elvárásoknak azért eleresztett ő is egy cifra káromkodást égő csipkebokrokról és aligátorok vécézési szokásairól miközben mászott kifele a bokorból. Kimászva és kisegítve ébredező Albirát egy füvesebb, kevésbé szúrós talajon elkezdte végre ellátni a szikrázó sebeit, szakadt égett ruháit tovább tépkedve. Miközben magát kötözte a lányhoz fordult. 

- Kérsz valami normálisat enni vagy inni? Kedvenc ital? Talán kéne neked is valami jó ruhát szerezni - mondta miközben Logrus csápjait elengedte ismerős irányokba. A környező árnyakban eleget lakott, megpróbálta csápjait az ismertebb irányokba terelni hogy összeszedjen új luxori ruhájához hasonló öltözéket magának és Albirának. Többi csápja pedig egy rekesz sörért indult, reménykedve, hogy már eléggé eltávolodtak a Sablontól, hogy ez ne okozzon problémát. Remélte hogy innen hamar hazamehet és végre bedőlhet saját ágyába. Egy napja volt elmenve? Már ez is túl sok. 


Szerkesztve Fálen által: 15 július 2019 - 20:49

 • 1


0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 felhasználó, 0 vendég, 0 anonim felhasználó