A saját Sablonom középpontjában álltam, csak egy másodperc erejéig. Pillantást sem vetve rá, térdre rogytam és összegörnyedtem; szívverésem a dobhártyámat püfölte. Elködösült tekintettel lihegtem. Mindenem vadul reszketett. Megcsináltam, jutott el tudatomig a halovány gondolat. Történjen akármi, létezett egy Sablon. És el fog viselni minden csapást...
Roger Zelazny neve valószínűleg nem kavar túlságosan sok érzelmet errefelé, művei kevéssé ismertek mint kortársaié, és tízkönyves Amber sorozatából csak az első kettő kapott (igazán borzalmas) magyar fordítást. Ennek ellenére egy nagyon izgalmas és fantáziadús világot alkotott, ami egyes kisebb körökben örvend népszerűségnek, és készült a könyvekből hangoskönyv, DC képregény, és kocka nélküli szerepjáték is - Gary Gygax pedig kifejezetten ajánlja inspirációnak a könyveit, Tolkien és a többi nagy mellett.
Engem is valamikor magával ragadott (nem is tudom milyen úton-módon), és ezt szeretném ötvözni a késztetéssel, hogy kicsit lassabb, szelídebb vérmérsékletű fórumos kalandot indítsak.
A világ dióhéjban a következő módon épül fel: az egyetlen valós hely Amber, ami végtelen sok, végtelenül torz árnyékot vet. Ezek között van minden világ - a Föld, az a verzió ahol nem felejtettél el tegnap tejet venni, Csodaország, és minden más amit el tudsz képzelni. Amber királyi családja abszolút diszfunkcionális, olyan görög istenség módra, krónikus betegségük a köpönyegforgatás és sportjuk az ármánykodás, Oberon király egészséges libidójának hála pedig nem szűkölködnek családtagokban akin mindezt gyakorolni lehet. Különleges képességük az, hogy képesek Árnyak között járni, bármelyik világot meglátogatni. Mindeközben a Káosz és a Rend erői egymásnak feszülnek, de ez már más kérdés...
Hogy könnyebb dolgom legyen nekem is, meg a játékosoknak is, magát a játékot a sorozat egy alternatív jövőjében fogom lemesélni, ahol egy kicsit szabadabb kezet kapok, és emészthetőbb sebességgel tudom bemutatni a világot. Addig is bátram tudom ajánlani a ráhangolódást, ha valakit tud angolul, vagy elő tudja antikváriumozni a Valhalla Páholy remekművét!
A felütés a következő: hőseinket, akik különböző árnyékvilágokból érkeztek, egy helyre gyűjtik össze. Ők valami okból belementek ebbe a kis kényszervakációba: az állam fizet nekik valamennyit egy börtönkísérlet-szerűségért, ezzel törlesztik adósságukat valaki felé, vagy királyuk épp ezt parancsolja. Nem is sejtik, hogy a szívesség/kísérlet amit végig kell járniuk, hatalmat ad nekik, de egyben veszélyt is hoz rájuk...
Részvétel a következő módon: ebben a topigban, ha nincs más igény, csak a mesélés fog történni, és Telegrammon vagy Discordon beszéljük meg a részleteket (kérj meghívót PMben). Mindenki olyan karaktert hoz amilyet szeretne, olyan világból ami tetszik, de nyilván lesznek kitételek.
Játékosok eddig:
- Fhaalen - Salem, káoszbéli drider
- Cerbie - noir detektív
- Skunkie - ufókutató