Ugrás a tartalomhoz


Fotó

Doktrológia

Írta: KekPafrany , 21 január 2014 · 2.295 Megtekintés

Mennem kellett ma kontrollra a köhögésemmel. Kilenctől fél háromig rontottam a levegőt ma különböző egészségügyi létesítményekben.. Ez összesen 4 megállót tartalmazott.. Mindez azért, mert kedvenc Doctor domesticusom kissé meg van szeppenve, hogy két doboz antibiotikum után még mindig köhögök.

Ami miatt rantolnék az az, hogy képes lett volna a beutalommal elküldeni a tüdőgondozó betegirányítója, merthogy az az új rendszer, hogy nekem lakhely szerint jár egy orvos és az én orvosom, akihez még sose volt szerencsém, és ez az egyén pont délutános, én meg mertem délelőtt jönni, tehát vissza kéne jönnöm később. Már fontolgattam, hogy felfekszem az egyik padra és alszom délutánig, amikor kiderült, hogy igazából jó lesz egy olyan orvos is, akinél már jártam és abból az egyik pont rendel.
Külön gyönyör volt látni, hogy a betegirányító minden egyes felvett beteg infóit papíron, személyesen továbbította az orvosok felé. ;)

A harmadik helyen kitalálták, hogy betegfelvétel nincsen 13:45 előtt (13-ra érkeztem, nem tudom mikor fagyasztották be), majd ennek ellenére arcüreg röntgenre mégiscsak elengedtek, de utána még fél órám volt 13:45-ig, hogy felvehessenek újra ezúttal a gégészetre, és a váróterem padjaihoz járulhassak. Ott állt az embertömeg, ami fél óra alatt felgyűlt, Snake-et játszottunk (tudjátok: a hosszabbodó kígyó, aki nem keresztezheti önmagát). Én köhögtem mindenki nyakába, az öregek csak nyöszörögtek, hogy itt kell állni, ahelyett, hogy felvennék az adataikat és beülhetnének a várókba - így is úgy is ki kell várni még a fél órát, amíg sorra kerülnek, de azt megtehetnék kényelmesen is. Katasztrofális ez a rendszer, nem látom, hogy ez így kinek és miért jó? :blink:

A végső konklúzió, hogy a leleteim szerint semmi bajom, de a biztonság kedvéért hozzám vágtak mégegyfajta antibiotikumot. Ezután tuti elmegy nyaralni a májam. Van egy kis nátha, a tüdőröntgenem tiszta, arcüregeim rendben vannak, nem tudják, honnan ered a megfázásom, a váladék a hangszálaim alatt és miért ilyen tartós. Mindenesetre délutánra rosszabbul éreztem magam, mint délelőtt, remélem nem szedtem össze a sok beteg között valami igazán durvát :mellow:

A lakhelyem szerinti fogászhoz se jutok el: nem sürgősségi esetben az előjegyzés kötelező. Előjegyzés csak telefonon lehetséges. A telefont soha nem veszik fel. Amikor végre felveszik, akkor kiderül, hogy nem a lakhelyem szerinti orvosom rendel épp, és nincs olyan, hogy valaki befirkálja a nevemet a naptárába, telefonálgassak akkor, amikor rendel az orvosom, és kérjek úgy időpontot. Csakhogy a rendelés szerinti időben meg sose veszik fel. Csodás. Amúgy hozzá kell tennem, hogy lakhely szerint nekem egy Mészáros vezetéknevű illető jutott. Good luck :unsure:

Remélem felszántják ezt a helyet sóval...

 • 0


Vagy valami hasonló...

Szegeden szerencsére ez vsizonylag ritka. Kevesebb ember, viszont van egy rakás orvostanhallgató.

  • 0
 • Jelent

Egy csomag újhagyma, aminek nem vágták le az idióta boltosok a zöldjét. Egy fej vöröshagyma. Fél fej fokhagyma. Egy liter víz. Addig főzöd amíg forrni nem kezd, akkor elzárod a lángot és fedő alatt pihenni hagyod 10-20 percet. Bevágsz egy nagy tányérral amíg forró. Aztán később megint, minden alkalommal jó forróra melegíted.

 

Eddig egyetlen eset volt, amikor ez nem segített, de akkor a műtőasztalon kötöttem ki. :D

  • 0
 • Jelent
Fotó
foxanthro
febr 01 2014 09:41
Hmm... tényleg csak arra gyúrnak, hogy minnél lassabban menjenek a dolgok és hátha nem mész oda legközelebb. =/
Gyógyulj meg!
A fogászhoz meg annyit, hogy szerintem inkább keresgess a neten 1-2 maszekot és nézz utána, hogy milyenek. (Biztos van ezzel kapcsolatban is fórum.)

 
 

Egy csomag újhagyma, aminek nem vágták le az idióta boltosok a zöldjét.

Storm: a boltosok első sorban azért vágják le a hagyma zöldjét(is), mert a félig elszáradt zöldséget nem lehet eladni, míg a megskalpoltat igen.
  • 0
 • Jelent

A fogászhoz meg annyit, hogy szerintem inkább keresgess a neten 1-2 maszekot és nézz utána, hogy milyenek. (Biztos van ezzel kapcsolatban is fórum.)


Hát, azok után, hogy Sagával mit művelt anno egy magánfogorvos... szerintem nem érdemes. Attól nem jobbak, hogy fizetsz nekik.
  • 0
 • Jelent
Fotó
foxanthro
febr 01 2014 12:10

Hát, azok után, hogy Sagával mit művelt anno egy magánfogorvos... szerintem nem érdemes. Attól nem jobbak, hogy fizetsz nekik.

Eléggé változóan dolgoznak. Nálam is eddig 5:2-re vezetnek a rosszul dolgozó fogorvosok. =/
  • 0
 • Jelent
Fotó
KekPafrany
febr 03 2014 12:00
A Saga orvosa az én orvosom is volt, és eleinte lelkiismeretesen dolgozott, azért ajánlottam Sagának is..

De sajnos Saga már nem ismerhette meg ezt a lelkesedését. És én se akarok a nénihez többé visszamenni.
  • 0
 • Jelent

December 2019

H K S C P S V
      1
23456 7 8
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Albumaim