Ugrás a tartalomhoz


Kék Gyom NyomokFotó

A helyi önkormányzat rendezvényt szervez a lakásomba O.o

Írta: KekPafrany , 08 február 2014 · 4.957 Megtekintés
jogi kérdés, önkormányzat and 2 more...
Tegnap szólt nekem Fz is és Saga is, hogy olvasták egy "rendkívüli lakógyűlés" kiírását, és meglepve tapasztalták, hogy a helyszín az az én lakásom. Azaz a lakásom, aki közös tulajdon a helyi önkormányzattal, és közös előszoba után mindenkinek van 1-2 saját szobája, amit jobb híjján a másik fél elől elzárva tart.

Az első döbbenettől ocsúdva írtam a közgyűlés kezdeményezőjének, hogy ez így nem kóser. Valóban van a címen önkormányzati tulajdonrész, lezárt ürített szobával, de az a közös téren és a magántulajdonomon keresztül vezet, és nem akarok a tárgyaimra ráereszteni 20-30 idegent, mert az milyen már O.o

Azt a választ kaptam, hogy nem ő a felelős, és piszkáljam az illető nőstényembert, aki alattam lakik amúgy.

Ezzel párhuzamosan megjelent egy kiírás házszerte:

Csatolt kép


Természetesen a felelős nőstényember szervező az önkormányzatra mutogat, hogy bármi egyet nem értésem van, azt velük beszéljem meg.

Miről is szól ez a történet? Leszámítva azt, hogy ki vagyok akadva, hogy velem nem egyeztettek, pedig tulajdonos vagyok.

Veszünk lakást - az emlegetett önkormányzati részt. Jejjj. Az áron alkudozunk egy ideje. A másik fél úgy próbálja nyomatékosítani a saját árajánlatát, hogy rendezvényt szervez hozzánk. Érezzük, hogy milyen kellemetlen nekünk, ha nem fogadjuk el a feltételeit.

Ha van ehhez joga, akkor is beleesik ez a joggal való visszaélésbe, nem? :\

Felmerült, hogy ne engedjük be őket, bár nem tudom, meddig tud fajulni ez a dolog.

Az más kérdés, hogy se villany, se bútor nincs abban a lakrészben, úgyhogy a lakók majd hozzák a székeiket, a villanyt meg gondolom jóóóóóóó hosszú hosszabbítóval próbálják megoldani, mert én nem adok nekik egy elektromos szikrát se. Szóval ez a fajta passzív ellenállás se lenne feltétlenül rossz.

A gondnokról tudjuk,hogy meg akarja venni a lakást. Pontosítok: nem megvenni akarja, hanem önkormányzati bérleményként szeretné igénybe venni.. Nagyon.


Fotó

The Dreamlands

Írta: KekPafrany , 03 február 2014 · 9.115 Megtekintés

Mostanság össze-vissza aludtam, mert hol fulladtam, hol köhögtem, hol fájt az oldalam, hol meg egyszerűen már átálltam arra, hogy nem alszom. Úgyhogy össze-vissza álmodtam is. Örülnék, ha le tudnám rajzolni az álmaimat, mert annyi minden volt benne. Pl. itt a mai termés:

Barlangban lévő romos épület, helyenként természetes, helyenként mesterséges termek, szürkület van, de tökéletesen jól látni - vagy legalábbis jól látok. Rozsdás vasrács, amit leeresztünk, hogy ne jusson be hozzánk a furcsa hüllőszerű szörny, mert az útitársam nálam védtelenebb, és itt kell töltenünk az éjszakát.
Ha az a terem, amiben meghúzódtunk, azonos azzal a IRL szobával, amire távolról emlékeztetett, akkor most meg akarom nézni, hogy van-e esetleg a hátsó falánál egy rejtekajtó, ami levezet a pincébe :3

Később otthagyom, hogy hozzak segítséget. Az új helyszín valami mocsárszerű folyó, vagy alagút, hol az egyiknek tűnt, hol a másiknak, de lehet, hogy csak összeért fölötte a fák lombkoronája. Nehéz felidézni, hogy kik és mik voltak ott, mert nekik se volt nevük..

Tudok repülni a kezeimmel csapkodva, bár emlékszem, erősen kételkedtem benne, hogy sikerülni fog-e, és reméltem, hogy sikerül, különben elkapnak azok a valamik. A (másik) útitársam gond nélkül repül felfele, csak én szerencsétlenkedem ennyit az emelkedéssel, de ha már fenn vagyok felhőszintben, akkor gond nélkül haladok.. Igazából tőle várom a megoldást a problémára, miközben folyamatosan szidom az első útitársat, aki - biztosan - felelőtlenül viselkedik és megeteti magát

Nincs térlátásom, térérzékem, de álmaimban érzékelem a teret, és imádom az érzést, ami a repüléssel jár, lassulás, gyorsulás, zuhanás. Szóval remélem visszajutok még oda :3


Fotó

Doktrológia

Írta: KekPafrany , 21 január 2014 · 3.282 Megtekintés

Mennem kellett ma kontrollra a köhögésemmel. Kilenctől fél háromig rontottam a levegőt ma különböző egészségügyi létesítményekben.. Ez összesen 4 megállót tartalmazott.. Mindez azért, mert kedvenc Doctor domesticusom kissé meg van szeppenve, hogy két doboz antibiotikum után még mindig köhögök.

Ami miatt rantolnék az az, hogy képes lett volna a beutalommal elküldeni a tüdőgondozó betegirányítója, merthogy az az új rendszer, hogy nekem lakhely szerint jár egy orvos és az én orvosom, akihez még sose volt szerencsém, és ez az egyén pont délutános, én meg mertem délelőtt jönni, tehát vissza kéne jönnöm később. Már fontolgattam, hogy felfekszem az egyik padra és alszom délutánig, amikor kiderült, hogy igazából jó lesz egy olyan orvos is, akinél már jártam és abból az egyik pont rendel.
Külön gyönyör volt látni, hogy a betegirányító minden egyes felvett beteg infóit papíron, személyesen továbbította az orvosok felé. ;)

A harmadik helyen kitalálták, hogy betegfelvétel nincsen 13:45 előtt (13-ra érkeztem, nem tudom mikor fagyasztották be), majd ennek ellenére arcüreg röntgenre mégiscsak elengedtek, de utána még fél órám volt 13:45-ig, hogy felvehessenek újra ezúttal a gégészetre, és a váróterem padjaihoz járulhassak. Ott állt az embertömeg, ami fél óra alatt felgyűlt, Snake-et játszottunk (tudjátok: a hosszabbodó kígyó, aki nem keresztezheti önmagát). Én köhögtem mindenki nyakába, az öregek csak nyöszörögtek, hogy itt kell állni, ahelyett, hogy felvennék az adataikat és beülhetnének a várókba - így is úgy is ki kell várni még a fél órát, amíg sorra kerülnek, de azt megtehetnék kényelmesen is. Katasztrofális ez a rendszer, nem látom, hogy ez így kinek és miért jó? :blink:

A végső konklúzió, hogy a leleteim szerint semmi bajom, de a biztonság kedvéért hozzám vágtak mégegyfajta antibiotikumot. Ezután tuti elmegy nyaralni a májam. Van egy kis nátha, a tüdőröntgenem tiszta, arcüregeim rendben vannak, nem tudják, honnan ered a megfázásom, a váladék a hangszálaim alatt és miért ilyen tartós. Mindenesetre délutánra rosszabbul éreztem magam, mint délelőtt, remélem nem szedtem össze a sok beteg között valami igazán durvát :mellow:

A lakhelyem szerinti fogászhoz se jutok el: nem sürgősségi esetben az előjegyzés kötelező. Előjegyzés csak telefonon lehetséges. A telefont soha nem veszik fel. Amikor végre felveszik, akkor kiderül, hogy nem a lakhelyem szerinti orvosom rendel épp, és nincs olyan, hogy valaki befirkálja a nevemet a naptárába, telefonálgassak akkor, amikor rendel az orvosom, és kérjek úgy időpontot. Csakhogy a rendelés szerinti időben meg sose veszik fel. Csodás. Amúgy hozzá kell tennem, hogy lakhely szerint nekem egy Mészáros vezetéknevű illető jutott. Good luck :unsure:

Remélem felszántják ezt a helyet sóval...


Fotó

Csak hogy legyen honnan szedegetnem az alá� rásomat :P

Írta: KekPafrany , 09 január 2014 · 1.632 Megtekintés

Six Wisemen came to Jhaampe-town,
Climbed a hill, and never came down
Found their flesh and lost their skins
Flew away on stony wings.

Five Wisemen came to Jhaampe-town
Walked a road not up nor down
Were torn to many and turned to one,
In the end, left a task half done.

Four Wisemen came to Jhaampe-town
They spoke in words without a sound
They begged their Queen to let them go
And what became of them, no one can know

Three Wisemen came to Jhaampe-town
They helped a king to keep his crown,
But when they tried to climb the hill
Down they came in a terrible spill.

Two Wisemen came to Jhaampe-town,
Gentle women there they found.
Forgot their quest and lived in love
Perhaps were wiser than ones above.

One Wiseman came to Jhaampe-town,
He set aside both Queen and crown,
Did his task and fell asleep,
Gave his bones to the stones to keep.

No wise men go to Jhaampe-town
To climb the hill and never come down
'Tis wiser far and much more brave
To stay at home and face the grave.
_____________________Assassin's Quest - Robin Hobb


Fotó

Bagoly üzemmód ON

Írta: KekPafrany , 05 január 2014 · 3.121 Megtekintés
poll, nocturnal
Hajnali fél négy és nyomát se mutatom az álmosságnak. Nem lesz ennek így jó vége: hétfőn munka, addig vissza kell állnom a nappali életmódra.

Gyors tippelési lehetőség: fel fogok-e tudni kelni holnap (azaz ma) nyolckor és holnapután hétkor? B)


A nyertesnek adok valamit:
Spoiler


Június 2022

H K S C P S V
  12345
6789101112
13141516171819
202122232425 26
27282930   

Albumaim