Ugrás a tartalomhoz


Fotó

Raz véleménye az elmúlt egy évről a magyar furry közösségben

Írta: razfen , 21 január 2016 · 10.740 Megtekintés

Már több, mint egy éve űzöm a hazai feri ipart, úgyhogy úgy döntöttem, pici monológomban összefoglalnám tapasztalataimat. Az itt leírtakat pár embernek folyamatosan említem-említgetem a csoportokon belül, de azért megosztanám egy nagyobb médiumnak is, hátha tudok másokra hatni. Nem akarok szidalmazni senkit, nem is erre irányul ez az egész, csupán a status quo-ról való véleményem fog az alábbi sorokba lekerülni.

Kezdvén az egészet az elejéről, azért itt még hozzá tenném, hogy lurkoltam eleget. Nem vagyok egy nagy pofahuszár, de ez nem feltétlenül jelenti azt hogy nem látom át a katyvaszt.

Mikor én elnéztem az első pár talimra, láttam sok jót, s rosszat. Szerintem mindenki átélte már azt az első taliján, amikor bekerülsz egy rahedli idegen közé, csak éppen senkivel nem tudsz szót váltani, de aztán tellik-múlik az idő, és valahogy belerázódsz a légkörbe, elkezdesz azonosulni az új személyiségekkel, felfogod mindenkinek az értékrendjét, aztán egyszer csak már nem úgy állsz mint egy darab krumpli amit félbevágtak hogy ne guruljon el, hanem megállsz a lábadon, és bátran tudsz felelni, ha kérdeznek, majd aztán elmondhatod, "Igen, én is a része vagyok".

Mikor belelendültem az egész "legyünk furry-k mer az milyen menő már" dologba, kikötöttem hogy én biza nem vagyok feri. Há' úgy látszik tévedtem. Az érdekeltségi köreim nem sokat változtak, de a hozzáállásom annál inkább. Felvettem magamra egy olyan arcot, amivel bele tudtam lépni az itteni életbe, én úgy hiszem becsatlakoztam az egész szubkultúrába.

Ahogy telltek-múltak az alkalmak, az egész úgy lett egyre furább. Corvin-Alta kombó, majd eröltetett beszélgetések tömkelege. Végignézvén a jelenlévőkön, mindenki a maga kis passzív-neutrális hangulatában, igazán jelentős, egyedi emlékek nem születtek. A szememben egyre jobban az egész talizgatós dolog egyre inkább csak egy formalitásnak tűnik, mint tényleges szórakozásnak. Ahogy én látom, egyszerűen nem tud, és nem is akar új dolgot felmutatni a társaság, mert így nem kell kimozdulni a komfortzónából.

"Ez talán azért van mert szeretnénk ha menne... és nem megy" - hallottam vissza Ralesk-től egy hasonló beszélgetés keretein belül, mikor erről a problémáról kérdeztem.

Egy hatalmas politikus csúcstalálkozó bármi nemű előretörések nélkül. Értem én, változnak az idők. Kiöregednek a tagok, korkülönbségek meg mittudomén, totálisan megérthető, dolgozni kell, fáj a hátad, gyerek is van már, kikapcsolják a gázt stb. A problémákról senki sem beszél, mindenki csak belesüllyed a tudatba, hogy bizony már semmi nem lesz olyan mint régen, de azért mindenki nagybőszen emlegeti, hogy "de kár hogy nem két évvel ezelőtt jöttél, akkor még minden sokkal jobb volt".

Mer mi a különbség a most és az akkor között a kiszolgáló informatikai rendszerek cseréjén kívül? Nincs új ötlet, egyvalaki felhozza, hogy nincs új ötlet, jön rá a válasz, adj te ötletet. Adsz egy ötletet, beleszervezkedsz, átnézed mit lehetne csinálni, találsz egy jó helyet, megosztod, "Ez túl messze van, menjünk az altába", "Nekem erre nincs pénzem, menjünk az altába", "Én nem szeretem az alkoholt, menjünk az altába", "Ez nem furry program, menjünk az altába". Könyörgöm. Mi lesz a furmeet-tel ha az altát bezárják, vagy egy szép napon közlik, hogy mától ez a csoport nem szívesen látott vendég? Kéne egy kis szín az életbe, nem mindíg ugyanazt csinálni csak azért mert az a megszokott.

Most ezt ennyiben el lehetne könyvelni, mint az n+1-edik tökömtelivanhogynemtudunknormálisantalizni poszt, de én itt csak egy saját véleményt akarok megosztani. Lényeg-a-lényeg: Nem az individuumban látom a gondokat, nem a vezetésben, hanem az egész mindenségben. Abban, hogy az akinek amúgy lenne lehetősége, ideje, az is csak annyit tesz bele hogy épphogy saját magát elhozza 1 órára köszönés erejéig, vagy még annyit sem, mert inkább otthon ül és undertale-ezik. Holott lehet hogy van akit mondjuk érdekelne a jelenléte. Amiről én most beszélek az nem más mint a tömény antiszoc mentalitás.

Elég konzervatívnak tartom magam abban a tekintetben, hogyha most itt valaki rávágja hogy "dehát ez egy betegség amit komolyan kéne venni és nem kicikizni az illetőt érte", akkor én holtnyugodtan elküldöm az illetőt a picsába, mert az én szememben ez nem betegség, szimplán lustaság, túlságosan nagy kényelmesség. Ez ellen lehet tenni. Annyit kell csinálni hogy fel kell emelni azt a bizonyos segget és megindulni.

Ideteszek még két mondatot, amit annyira kiemelek hogy még külön sorokba is írom őket:

Tisztelet a kivételnek

Akinek nem inge, ne vegye magára


Jórészt a fenti sokaság miatt nem látogatom a furmeet-es talikat, a szememben ott nincs új élmény, de szimplán lehet hogy mindenki más nagyon jól érzi magát, csak én vagyok a vadhülye hogy nem fogom fel, vagy éppen túl fiatal vagyok ahhoz, hogy megértsem mi benne a jó. Hívjatok a társadalom bárányának azért, mert mások az igényeim, tény és való, jobban tudom értékelni a kötetlen össze-vissza értelmetlen demagóg diskurzusokat amikben jókat nevetek miközben szépen lassan csúszik le a sör egy-egy nehezebb nap után, mint havi egy teadélutánt ugyanott, ugyanakkor, ugyanazokkal az emberekkel, ugyanolyan csigatempójú beszélgetésekkel a számomra nem sokat mondó dolgokról.

Mindenesetre, sok tiszteletem azoknak, akik még próbálkoznak az újítással, akiknek még tényleg van kreativitásuk olyat felmutatni, amire még ez a nevetségesen kényes társaság is rábólint, és látom hogy történnek új dolgok, van javulás, de a tendencia borzasztóan lassú.

Főleg inkább a bolyh köreiben mozgom, de ott sem minden fenékig tejfel. Mennek a dolgok, de a két zóna széles ellentéte egymásnak. Míg a furmeet jellemzően a nagyon befogadó családias légkör képét festi fel az új tag szeme előtt, a bolyh inkább egy afféle rosta, ahonnan vagy kiesel, mert új vagy és egy mellészólás alkalmával bizony neked meg van mondva hogy te fiam most hülye voltál, vagy bent maradsz, és együtt röhögsz a többivel azon a bizonyos új tagon akinek fogalma sincs arról hogy mik a közösség normái.

Eredendően a bolyh tagjai azok akik inkább a kevésbé toleráns, nem éppen a legnyitottabb személyiségű emberek, akik sokkal emberszerűbb viselkedést mutatnak. A nyers, nyílt véleménymondás uralkodik a bolyh-ban, az egyszerű ember szívesebben talál barátot itt az én véleményem szerint.

És itt jövök el a bolyh nagy dilemmájához. Túl gyakran fordul elő, hogy bejön egy új tag, senki nem tud róla semmit, majd egyszer csak a semmiből megoszt valami olyat amit nem kellett volna.

Beindul a drámavonat, és nincs rajta fék.

No de, most akkor pontosan kinek a hibája az, hogy egy új tag hülyét csinál magából?

Minek okán lehet egy vezetőt alkalmatlannak nevezni azért, mert beposztolsz egy barominagy ökörséget? Az élet bizony szar, nem lesz senki alá becsúsztatva a mercédesz egy szép mosolyért. Ha az általánosban te elmondod osztályfőnöki órán hogy te egy háromnemű poliromantikus szkolioszexuális kanálotherkin vagy, akkor a szünetben téged megvernek. Ez már csak ilyen, ezen nem kell annyira meglepődni. Pláne nem azzal védekezni, hogy "Nem ezt vártam a magyar közösségtől".

De a másik szemszögből nézve, miért az én, mint új tag, hibám az, hogy nem tudom az itteni közösség normáit? Ki fog rámutatni arra, hogy mik a szokások? Mert a bolyh-ban bizony nincs sok szabály, nagyon egyszerű szabályrendszer van, ne legyél gyökér. De mi számít gyökérnek, amikor valaki kitesz egy képet egy műfaszról, megtapsoljuk az illetőt, mert már ismerjük, tudjuk hogy egy pöcs de a haverunk, aztán jön egy másik gyerek, az is kitesz egy képet egy műfaszról, majd bizony fel van hozva a szemére, hogy ezt azért mégsem itt kéne.
A két tábor között egyszerűen nincs igazság. Megértem a problémákat, látom őket, szembesülök velük, de igazat egyszerűen nem tudok adni. Mindig lesz egy új tag akin ugyanezek a körök végigfutnak, és mindig lesz egy próbálkozás a vezetőség részéről, hogy ilyen mégegyszer ne legyen, de egyszerűen nincs előrejutás ilyen téren.

De lehet, hogy ez egyszerűen csak azért van, mert a bolyh nem is egy közösség, hanem inkább csak egy nagyobb baráti kör?
Mégegyszer leírom, nem akarok szidni senkit, megbántani meg aztán pláne nem. Amit legfőképp nem akarok, az egy nagy 12 pontos összesítést közölni arról, hogy mi az amin itt és most változtatni kell, mert nem az én érdekem. Én fel fogom magam találni, találni fogok másik barátokat és el fogok veszíteni párat, de ez így is van rendjén, az élet megy tovább.

Amit én akarok, az az, hogy mások is belelássanak egy kicsit abba, hogy problémák bizony vannak. Mindenki tudja hogy vannak, és mindenki mond róla dolgokat, de tenni nem tesz senki semmit, mert így most nekünk jó (vagy épp ami javulás történik csak éppen nem elég hatásos). Csak épp annak nem aki úgy jön be hogy nem tudja mire számítson. Tegnap talált egy fain képet, rákeres, "jé ennek van rajongói tábora? Tök jó, nekem ez tetszik! Nekik is tetszik! Akkor minden fasza nem?" Hát nem. Amikor választhatsz a dohos, mindenre ráunt művészlelkek, és az új tagokra szemöldököt vonó lelkefáradt emberek között... Akkor ott valami nagyon nem fasza.

Bárminemű helyesírási hiba szánt szándékkal lett a szövegben hagyva, és a tagolás is marad ahogy van. Aki nem képes elolvasni, azt meg nagyon tudom sajnálni, létezik szövegfelolvasó program, az majd felolvassa. Tudom ajánlani a JAWS-ot.

Köszönöm a figyelmet:

- Raz

 • 7


A bemutatkozási hibámról eszembe jutott az én baklövésem a Bolyhban, amit egy félreértés miatt írtam ki... és igaz, hogy hülyeség volt, de a shitstormot túlzásnak éreztem utána.

 

Egyébként egyet tudok érteni az írással.

  • 0
 • Jelent
Re: shitstorm és fék nélküli drámavonat – valahol úgy érzem, hogy amikor adminok/moderátorok/protekciósok benne vannak a gőzmozdony szénnel való tömésében, akkor az baj és gáz. (Ebből adódott is már nézeteltérésem nem egyszer mind a furry.hu-n, mind a Bolyhban, mint az közismert...)

Ugyanakkor igen, a teljes közömbösség is rossz.
  • 2
 • Jelent

Re: shitstorm és fék nélküli drámavonat – valahol úgy érzem, hogy amikor adminok/moderátorok/protekciósok benne vannak a gőzmozdony szénnel való tömésében, akkor az baj és gáz. (Ebből adódott is már nézeteltérésem nem egyszer mind a furry.hu-n, mind a Bolyhban, mint az közismert...)

Ugyanakkor igen, a teljes közömbösség is rossz.

Azért Mw próbált rendet tartani a fiaskó során, csak a többiek leszarták...

  • 0
 • Jelent

Amit leírtál azzal lényegében úgy ahogy van egyetértek. Egyetértettem vele már akkor is, amikor az egész furmeethu projectbe belevágtunk; a magam részéről ugyanis ez a próbálkozás pont arról szólt, hogy próbáljuk meg nem így csinálni. A próbálkozás láthatóan nem sikerült.

 

Tényleg nem tudom azonban, hogy mit hibáztunk igazán mi és hol van a közösség közömbössége. Mert amikor azt látom, hogy időről-időre meghirdetek, meghirdetünk olyan programokat, amik nem a szokásos Corvin-Alta kombó, akkor arra általában csak egy pár ember jön el... és mindig ugyanaz a pár. Amivel persze semmi baj, én nagyon szeretem Dest, Jazzt, Ralesket, Roet, Zuzut és mindenki mást, akikkel többé-kevésbé rendszeresen lehet mindenféle jó dolgokat csinálni és nem hányják magukat a földre attól, hogy valami úristen pénzbe kerül. Csak felmerül a kérdés, hogy mennyire van értelme igazából a fórumra kiírni bármilyen programot, amikor úgyis előre tudom, hogy kik fognak rá eljönni... :D

 

És persze, megértem én, hogy közrejátszik itt a kis magyar valóság is, hogy mindenki halálra dolgozza magát és cserébe még pénzt se kap... de nem, igazából nem értem meg. Tudom jól, hogy amennyire fájdalmas és nehéz bír lenni egy vasárnap reggel időben felkelni és kimozdulni, úgy egy jól sikerült és szórakoztató nap sokszorosan kárpótol ezért az extra erőbefektetésért, ahogy azt is gondolom, hogy egy-két-három havonta egyszer azért mindenki össze tud kapirgálni (random példa) egy vonatjegyre valót.

 

Amibe viszont mindenki belefáradt itt, az az erőlködés. Mert ha nem megy, akkor nem megy. És igazából kifogytunk az ötletekből, hogy mit lehetne tenni annak érdekében, hogy menjen.

  • 2
 • Jelent
Fotó
KekPafrany
jan 25 2016 10:55

Szerintem csak átalakult a dolog: a közösség megvan, csak leosztódott kis baráti körökre. Összejárnak a szegediek, pécsiek. Összejárunk mi is péntek esténként.

 

A havi tali viszont segítségre szorul. 

 

Toltam a tali-kocsit, amíg volt életörömöm, de most már az sincs, így nem tudom tovább csinálni. Lehet lustaságnak nevezni a depressziót, csak nem ildomos, mert nem ugyanaz. A tüdőgyulladás sem múlik el azzal a hozzáállással, hogy "á, csak lusta vagy szabályosan lélegezni és szabályozni a testhőmérsékleted".

 

Sok mikrokonfliktus van egy szervezés körül, amik lassan felőrölnek egy szervezőt. A helyszín változott párszor, de a dolgok menete nem. Az Alta előtt 1001 éjszaka, Zöldteknős, Potala volt a délutáni teázós-lógós helyünk, a Corvin előtt a Westend az ebédelős-gyülekező terület. Nyáron bográcsozós tábortüzes talik meg kis séta. Esetenként Margit sziget. Ha jó évünk volt, és nem esett minden taliszombaton.

 

Örülök, hogy Louarnék elkezdték szervezni, kellett már vérfrissítés.

 

Razfen: ha van ötleted, nyugodtan add hozzá, segítsd a szervezést, vagy szállj be melléjük társszervezőnek. Véleményem szerint csak pár lelkes furryre van szükség, akik jól összedolgoznak.

  • 1
 • Jelent

Én, aki felületesen olvasgat már, csak két dologra tudok gondolni, hogy mi lehet itt a gond: 

 

1. A fórumváltáskor lemorzsolódott egy csomó ember, legfőképp azok, akik nem kommenthuszárok voltak inkább IRL aktívak.  Ők vagy teljesen eltűntek mint Macron vagy átmentek facebookra mert ez az egész miliő egyszerűen rohadtul nem volt vonzó számukra. Emlékszem anno pattogtunk is Grionnal ezen a "jaj mindenkinek buksisimi" hozzáállásotokon és még voltak tényezők amiktől a feriember egy óvodába és kissé ilyen félautista gyülekezeten érezte magát. No offense de kvázi összefogtátok a basement furoket  kihúztátok velük a platformot a többiek alól és most néztek, hogy ugyan mi lehet a baj, miért nem csinál senki semmit. A fórumotok csak addig van lefedve közösségileg míg xyz kifejti, hogy mire jó verni a faszt, miért bántják a suliban mekkora lófaszt tud rajzolni és ennyi. Fél éve nem voltam itt fent, és semmi nem történt. Egyszerűen nincs semmi érdemes téma feldobva szinte soha, ez azért van valszeg mert senki nem úgy tekint már erre a társaságra mint anno, hogy itt lehet mindenféle emberkékkel megismerkedni, olyan az egész mint egy szakfórum ahova felmész ha kell valami info, de nem osztod meg velük a kis életed. Magyarán  közösség egy nagy nulla, apropó:

 

2. Random agyfasz hiánya. Lehetek én troll geci, de tapasztalatok alapján elkönyvelhetem, hogy a gyökérkedésnél kevés jobb társaságformáló és erősítő dolog van, főleg online. Mivel teljesen steril lett/annak indult ez az egész fórum senki sem indította be/folytatta ezt a folyamatot. Aki szociális alkat és újként jött ide az látta, hogy itt kb 0 a közösség ezért nem is dobta a régi haverjait miattatok, vagy csak nem is kívánt beszállni ebbe az egészbe. 

 

Szóval én maradok a kis álláspontomnál, hogy anno a seggfájásotokkal sikeresen hazabasztátok az egész magyar feriséget. Meg van értve, hogy Neo egy pénisz, ismerem relatíve, kb hetente látom de még akkor sem érte meg. Mellesleg többen jeleztük, beszélgettünk róla, hogy ez lesz. 

 

De hát lehet menni facebookra! Ja nem, mert ott aztán tényleg az megy, hogy Foxxiee-nak mindent szabad, nekem mindent kb szintén szabadott és van egy nagyon jó admin aki káosz elméleteket gyárt meg konstans bullshitel mert igazából fingja nincs, hogy mit kell kezdeni egy közösséggel. De nyugi ők is kimerülnek ám a kéthetente 3 óra sörözésnél.

  • 4
 • Jelent
Szeretném azt hinni, hogy itt nem tilos dolgokat csinálni. Csak nem "mindent szabad", mert azt éreztük a legnagyobb fertőnek annó (sokakkal, de nem mindenkivel egyetértésben). A random agyfaszhoz nem szükséges az, hogy a fórum fő profilja a kevésbé tetsző egyének folyamatos basztatása és a régi dolgok folyamatos felhánytorgatása legyen. A platform kihúzása a közösség alól meg... hát senki nem kötelezte az embereket arra, hogy jöjjenek. Be is sülhetett volna az egész és itt vernénk a farkunkat 10-en azóta is. De úgy tűnik mégiscsak jobb volt sokaknak az, hogy nem ott vannak.

Mi lett volna az alternatíva... maradunk, ki vagyunk kiáltva a Neo féle bagázs által feleslegesen pattogó hülyegyerekeknek, ez heti rendszerességgel hozzánk volna baszva, és azon kívül, hogy a "platform" egyben maradt volna, igazából az ég adta világon nem lépett volna előre semmi a szokásos kétheti-havi rendszerességű drámákból, ahogy az volt 3 évvel azelőtt óta.

Szóval nem, nem hiszem, hogy a közösségnek bármivel is jobb lenne, ha maradt volna a status quo. Bár ez a mostani helyzet sem jó, se nem egyértelműen jobb. Legalább nem áll lángokban a fórum havonta, hetekig.
  • 3
 • Jelent

 

 

Persze, hogy mentek, azzal harangoztátok be az egészet, hogy van ingyen sör szeretet és nincs Neo. Elég sokan a falnak tudtak menni tőle, gyakran én is szóval már ennyi kurva jó marketingnek bizonyult. 

 

Mellesleg, úgy igazából csak ti adminok basztattátok egymást halálra, az, hogy a súlyosan kártékony retardáltak el lettek küldve a picsába szerintem egy teljesen pozitív dolog volt. 

  • 0
 • Jelent
A súlyosan kártékony retardáltak itt is el vannak küldve a picsába, de szerencsére kevés van belőlük. Odaát sok súlyosan kártékony szemétláda meg pont hogy protekciót élvezett (nem retardált, mert nem hülyék voltak, csak pöcsök). Igazából nem csak az adminok basztatták egymást halálra, a fél fórum állandóan ott csencselt a drámatopikokban. Igen, volt élet, fasza. A háborúban is van izgalom, mégse kívánja a fene se...

Emlékezz vissza, hogy nem harangoztuk be. Nem MI harangoztuk be. Andy volt, akit mi erre soha nem kértünk meg. És egyedül ő miatta lett olyan a bejelentés, amilyen. Miután a kellemes nyitás és a még kellemesebb fogadtatás megvolt, leírtuk, hogy azzal ellentétben amit ő írt és azzal ellentétben ami Neo paranoiája mondott, mi mit akartunk: új, tiszta lappal kezdeni valamit a magyar furryknek, remélve azt, hogy a furry.hu mint enyhén üszkösödő brand, ha attól megszabadulunk, talán jobb lesz. (Nem lett jobb, mármint abban az értelemben, hogy a közösség és a szolgáltatások, események nem épültek, nem haladtak azóta se). Senki nem úgy reklámozta a dolgot, hogy itt van az örökélet és a hippi píszendláv. Csak azt, hogy itt nincs az a gecizős chankultúra, ami ott meghatározó volt. Nagy különbség.
  • 0
 • Jelent

Nekem Tix mesélte el anno random a kocsiban, hogy egyébként van egy új fórum, de én erről nem tudhatok... :)

  • 0
 • Jelent

 

Alapból Endi miért került ennek az infonak a birtokába? 

Ja mert Dév gondolom. 

 

Viszont nem tudom, a "gecizős chankultúra" miért volt annyira meghatározható amikor igazából csak Neo csinálta különösebben, és  legalábbis a közösben többnyire nem azzal az indíttatással, hogy "szar napom volt kapjátok be" ja meg volt még Mid de nála mindenki belátta, hogy hiba volt a gépezetben. Az, hogy az admingárda másik felének főtt az agya rendszeresen még nem egyenlő azzal, hogy mindenki bántva meg szétbasztatva volt. Olyan viszont mintha lett volna, hogy egyeseknek fájt a létezés és csak azért kedvük volt odaszarni mások szórakozásába. 

  • 1
 • Jelent

Lehet volna értelme bedobnom ide amit gondolok, legalább van valamilyen feedback új tagtól is, most kérdés hogy erre az a reakció-e hogy "newfaggotry" vagy sem, bár nem igazán gondolnám hogy az lesz.

Én éppen azért jöttem, mert évek óta chankultúrával átitatott baráti körben léteztem eddig. Elegem volt abból, hogy egész nap arról kell beszélni kit hogyan meg miért kellene kiirtani. Lassan rájöttem hogy nekem nem ez a jó. Nem akarom az egész világot utálni csak azért mert 5 másik ember akivel régóta kijövök azt teszi. Éppen az ellenkezőt keresve jöttem ide, minél távolabb ettől a "topkek, herp-a-derp" felfogástól.

 

Én komolyan fontolgatom azt, hogy a régi életemet teljesen felszámoljam ezért az újért, de ezt csak legalább pár tali és miegyéb után lehet eldönteni. Egy-két embernek mondtam is, de én hajlandó vagyok próbálkozni amennyiben van értelme. Való igaz, hogy azért itt a korkülönbségek miatt néha úgy érzem rohadtul nem vagyok ide való, és csak púp vagyok emberek hátán. De akkor hova menjek már? Nincs tovább, mindennel próbálkoztam már és csak ugyanazzal találtam szembe magamat újra és újra. Talán itt nem fogom. Amúgy lehet én vagyok a deviáns állat amiért random piknikezgetésekben vagy mikben is örömömet lelném és nincs igényem semmilyen tudatmódosításra ahhoz, hogy jól érezzem magamat.

  • 1
 • Jelent

Lehet volna értelme bedobnom ide amit gondolok, legalább van valamilyen feedback új tagtól is, most kérdés hogy erre az a reakció-e hogy "newfaggotry" vagy sem, bár nem igazán gondolnám hogy az lesz.

Én éppen azért jöttem, mert évek óta chankultúrával átitatott baráti körben léteztem eddig. Elegem volt abból, hogy egész nap arról kell beszélni kit hogyan meg miért kellene kiirtani. Lassan rájöttem hogy nekem nem ez a jó. Nem akarom az egész világot utálni csak azért mert 5 másik ember akivel régóta kijövök azt teszi. Éppen az ellenkezőt keresve jöttem ide, minél távolabb ettől a "topkek, herp-a-derp" felfogástól.

 

Én komolyan fontolgatom azt, hogy a régi életemet teljesen felszámoljam ezért az újért, de ezt csak legalább pár tali és miegyéb után lehet eldönteni. Egy-két embernek mondtam is, de én hajlandó vagyok próbálkozni amennyiben van értelme. Való igaz, hogy azért itt a korkülönbségek miatt néha úgy érzem rohadtul nem vagyok ide való, és csak púp vagyok emberek hátán. De akkor hova menjek már? Nincs tovább, mindennel próbálkoztam már és csak ugyanazzal találtam szembe magamat újra és újra. Talán itt nem fogom. Amúgy lehet én vagyok a deviáns állat amiért random piknikezgetésekben vagy mikben is örömömet lelném és nincs igényem semmilyen tudatmódosításra ahhoz, hogy jól érezzem magamat.

Teljesen rendben vagy. Ezt a "púp vagyok az emberek hátán" gondolkodásmódot meg változtasd meg (igen, meg lehet változtatni, mert én is keresztülmentem ezen, ahogy sokan mások is). Egyszerűen csak arról van szó, hogy a régiek belefásultak, mi újak meg nagy hatáskörrel itt nem rendelkezünk.

 

A chanes dolgot meg tényleg hagyd a p***ba, mert olyan értelmi szenny megy azon a szinten, hogy hihetetlen. Tudom, hogy most átmegyek fotelpszichológusba, de hidd el, a gondolkodásmódod nagyon is érett, és a helyén van. Szóval csak lazán. :)

  • 0
 • Jelent

Egyszerűen csak arról van szó, hogy a régiek belefásultak, mi újak meg nagy hatáskörrel itt nem rendelkezünk.

 

Ez egy nagyon nagy félreértés. Mindenki annyi hatáskörrel rendelkezik, amennyit beletesz a közösségbe. Senki nem mondja azt, hogy aki új az nem dobhat be egy szervezést vagy ilyesmi.

Ugyanennyire nem értem, hogy miért félnek emberek új topicokat nyitni a fórumban. Mindenki rágja magát, hogy amik vannak azok nem érdekesek... de az új téma létrehozása gombig meg senki nem jut el.

 

---

 

Nem vagyok a random agyfaszkodásnak az ellensége sem... olyan szintű dolgokra is volt már rá példa, hogy valami szocialista ünnep örömére vörösbe borult az egész fórum, csak ezt minden évben újra és újra elsütni már nem vicces lenne, hanem elcsépelt. Picit hasonló bajom van a niggerezős, káromkodós, gyökérkedős image macro küldözgetéssel is... valaha, valamikor volt egy-kettő vicces, de számomra nagyon unalmassá és elcsépeltté váltak és ezért nem szállok bele... de olyanra se emlékszem, hogy beszóltam volna valakinek érte, mert neki meg éppen ez tetszik.

  • 1
 • Jelent

2. Random agyfasz hiánya. Lehetek én troll geci, de tapasztalatok alapján elkönyvelhetem, hogy a gyökérkedésnél kevés jobb társaságformáló és erősítő dolog van, főleg online. 

Ez igaz! Soha nagyobb élet nincs akkor, amikor dráma van. 

 

A dráma egy szükséges rossz. Arra késztet, hogy összébb hozzon embereket, de ugyanakkor el is különítsen más embereket egymástól. Nem lehet hosszútávon ezt megúszni, egy idő után igenis ez fog lezárni vagy oszlatni köröket. De mindig jönni fog valami/valaki új, ami/aki össze is fog hozni újabb köröket. Sikerrel. Ha szeretne beilleszkedni, de sehol nem találja a helyét, akkor feltalálja magát annyira, hogy alkosson valami újat. Ismerős? Naná, ebből mindig kisült valami. :3

 

Talán tényleg kiélték a megfelelő tagok a fórumok adottságait.

Talán tényleg túl effektívek lettünk a drámaelhárításra.

Talán tényleg nem tudnék én sem első nekifutásra mondani egy nyitott helyet, ahol garantált a jókedv ...az újoncoknak.

 

De talán nem kéne rágódni ilyesmin. Raz bejegyzését elsősorban egy visszajelzésnek veszem. A válaszaitokkal kiegészülve pedig igazából én is ezt látom; Úgy átfogóan az egész halmazról a magyar határon belülről. AZAZ nem lettem több semennyivel, ha így vesszük, de legalább fel-fel merül néha, aminek örülök. 

 

 

És? Ez nem egy cég. Ide azért kéne minden embernek lennie, hogy jól érezze magát, ha már egyszer rászánta a szabad idejét erre. Egy ember is képes lenne változást hozni a jó irányba. Néha meg csak mindenki elfelejti látni a jót a sok rossz miatt.

 

Speciel élvezem a furmeet.hu a blog részét használni! Nem csak írni, de még olvasni is benne. Sokkal inkább nekem való. Mennyivel jobban hangzik ez, mint a "Höh', a furmeet.hu megbukott, mint fórum a szememben". Én állandóan bukom valaki szemében, de eddig ez nekem nem volt soha rossz érzés. Szóval még mehet.

 

Őszintén szólva, a decentralizáltság egy bizonyos szintig jó. Nem fair új tagot egyből benyomni egy 100+ fős tömegbe. Az előző évben is vagy 50 új tag jött be, de vagy 40 ki is lett közben rakva (átfedés lehetséges). Akár jelentéktelennek érződhet, vagy ez csak egy természetes súrlódás: Nem ők fognak meghatározni. Nem tudok futni egy után, ha a másik oldalon meg egy tömeg van.

 

Éppenséggel teszek azért, hogy átadjam a csoport felé ezt a problémát. De~ nem hordják annyira a lelkükön. Naés! Majd akkor más fogja, és bizonyosan el fog jutni egy újabb valami felépítésében. Lesznek új tömegek, új drámák, új sztorik, új szabályok.

 

Összefoglalva  szvsz szükség van arra, hogy elégtelenek legyünk. Annál nagyobb szükség van viszont olyan tagokra, akik ezt a fajta elégedetlenséget át tudják alakítani valamivé, ami pozitív változást eredményez.

  • 3
 • Jelent
Fotó
KekPafrany
jan 25 2016 22:08

Én azt nem értem, miért ezt gondoljátok, amikor minden irányba azt kommunikáljuk, hogy nyugodtan lehet csinálni, szervezni dolgokat, ötletelni, javasolni. Ez pedig azt jelenti, hogy van hatásköröd, ha elkezdesz aszerint cselekedni (ergo: alkotni).

 

 

Egyszerűen csak arról van szó, hogy a régiek belefásultak, mi újak meg nagy hatáskörrel itt nem rendelkezünk.

  • 2
 • Jelent
Fotó
Scholl Foxclaw
jan 25 2016 23:43

Nagylevegő, nembenntart, hosszú lesz... Magamat ismerve legalábbis, asszem.

 

Haladok kommentek szerint sorjában, és igyekszem csak összegezni az elhangzottakat, ahol hozzá is tudok tenni valamit.

 

Furry mint közösség, furry mint baráti társaság: Nyilván kezdetben minden csoportosulás kis baráti társaságból indul ki, és nehéz meglépni azt, hogy egyszercsak személytelen lesz az egész az újak számára, mert már nem az a cél, hogy a baráti társaságot növeljük, hanem hogy szolgáltatást nyújtsunk tagoknak. Több mint száz regisztrált tagnál és a csúcson akár negyvenes talilétszámnál már nem lehet mindenki mindenkinek a barátja. Ami a furry.hu hibája volt, hogy az egész bagázst úgy akarta kezelni, ugyanannak a sémának kellett megfelelnie mindenkinek, mintha annak a kisebb baráti társaságnak a részei lennének, akik a társaság akkori magját alkották. Az új tagok meg csak néztek, hogy gyakorlatilag a kötelező bemutatkozásos első hozzászólására 10 olyan hozzászólást kapott egy órán belül, amit ő nem is érthetett, csak azok, akik ott voltak az elmúlt egy év talijain, vagy rosszabb esetben még akkor sem, csak hogyha épp ott voltak épp azon az adminmegbeszélésen, ahol egyébként nyilván kurvajól éreztük magunkat, csak ezt nehéz akár fél oldalnyi szövegben is másnak átadni, mert nem voltak abban a helyzetben, ott és akkor. És akkor az újdonsült tag vagy fel tudta venni a ritmust, kiváncsi volt a részletekre, és idővel ő is bekapcsolódott az agybajba, vagy nem, és aztán nem nagyon hallottunk róla többet. Ehhez nem kell retardáltnak lenni, egyszerűen csak kapsz egy rakás reakciót meg kérdést, amit nem tudsz hova tenni, és elsőként nem is tudod hogy hogyan kéne reagálnod rá, és egyszerűen rámondod, hogy "oké, szerintem inkább átgondolom hogy mit reagáljak minderre", aztán valahogy soha többet nem térsz vissza az oldalra. Lehet azért, mert egy tök idegen társaságban teljesen furán hat, hogy becsatlakozz olyan poénokba, amit nem is értesz, lehet azért, mert neked ez a stílus nem jön be. Összegzésként: Ha egy olyan portált akar valaki csinálni, ami minden furry előtt nyitva áll, akkor be kell nyelni azt, hogy nem mindenki lesz ebből a társaságból szimpatikus számodra. Lehetnek ezen belül baráti társaságok, de az egész nem lesz az. Vagy B opció, fel kell adni azt, hogy egy teljes közösségnek szánt portál jöjjön létre, legyenek baráti társaságok, de akkor viszont el kell fogadni azt, hogy nem lesz mindenkinek helye ott, és igenis lesznek olyanok, akiket nem látunk szívesen. Ez egy döntési pont.

 

"Nincs pénzem, menjünk az Altába": A vicc az, hogy régen is így volt, csak régen még kétnapos volt a tali, és jó idő esetén kirándulás is be lett tervezve, ami ugyanúgy nem szólt semmiről, csak kint ültünk a zöldben, aztán egynéhány tagon múlott, hogy történt-e valami érdekes is vagy sem. Az változott, hogy azok a tagok, akik eddig valami színt vittek a talikba, akik hajlandóak és képesek voltak önerőből valami plusz programot megszervezni annak a néhány tagnak, aki kaphatók voltak rá, na ők léptek ki és/vagy mutattak be a közösségnek. Hogy miért történt mindez, arról őket kell megkérdezni.

 

háromnemű poliromantikus szkolioszexuális kanálotherkin: Ez kicsit a közösség vs. baráti társaság témájához kapcsolódik, de itt kifejteném egy picit: Egy új tag, bármilyen bizarr fétise van, azért jön egy furry társaságba, mert úgy gondolja, hogy itt talál egy hasonló érdeklődésű másik furryt. Merthogy neki van egy elképzelése arról, hogy egy furry társaságban fogja ezt legnagyobb eséllyel megtalálni. Pontosan ugyanezért léteznek mindenféle társkeresők: külön a diplomásoknak, tizenéveseknek, 50 felett, házasoknak akik a házastársukat akarják megcsalni, vagy egymás előtt dugni, melegeknek, BDSM kedvelőknek. Nyilván mindenki az érdeklődési körének leginkább megfelelő közeget fogja választani arra, hogy olyanokat keressen, akik hasonló érdeklődésűek. És ha valaki éppen háromnemű poliromantikus szkolioszexuális kanálotherkin, akkor vagy elmegy a Vasedénybe kiverni egy tálra, vagy biztos létezik egy konyhai eszközök fóruma (és titkos vágyaim a habverővel) nevű fórum, ahol nem nézik ki ezért. Vagy eljön ide, mert ha van szexi anthro fogkefe kép, akkor biztos van olyan valaki is, akinek a fursonája tésztaszedő. Lehet hogy én vagyok túl naiv, de nem lehetne az egészet elintézni azzal, hogy oké, ő az ami, legyen egy saját kis topikja vagy írja ki a profiljába, kit érdekel, amig nem akar megkanálszexualizálni mindenkit? (Persze úgy is meg akar majd, de ha egy 'dude, stop'-pal le lehet állítani, akkor nem értem miért jelentene ez olyan marhanagy problémát) Long story short, vannak teljesen értelmes emberek, teljesen elborult szexuális vágyakkal, ami lehet hogy egyeseknek nem tetszik, sőt lehet egyenesen gyomorforgató, én az egészet le szoktam tudni azzal, hogy "köszi, engem nem érdekel", aztán az ő élete, csináljon vele azt amit akar. Ugyanakkor volt annyi negatív tapasztalatom nekem is, hogy bár nincsenek túl bizarr szexuális vágyaim sem (bár ízlés kérdése hogy mi a bizarr), még azt se szívesen mondom el senkinek, mert őszintén, pont ettől a fajta megbélyegzéstől félek én is.

 

 

 

Tényleg nem tudom azonban, hogy mit hibáztunk igazán mi és hol van a közösség közömbössége. Mert amikor azt látom, hogy időről-időre meghirdetek, meghirdetünk olyan programokat, amik nem a szokásos Corvin-Alta kombó, akkor arra általában csak egy pár ember jön el... és mindig ugyanaz a pár. Amivel persze semmi baj, én nagyon szeretem Dest, Jazzt, Ralesket, Roet, Zuzut és mindenki mást, akikkel többé-kevésbé rendszeresen lehet mindenféle jó dolgokat csinálni és nem hányják magukat a földre attól, hogy valami úristen pénzbe kerül. Csak felmerül a kérdés, hogy mennyire van értelme igazából a fórumra kiírni bármilyen programot, amikor úgyis előre tudom, hogy kik fognak rá eljönni... :D

 

Szeretném tudni, hogy az ilyen találkozók például mikor voltak, és hol voltak bejelentve. Mert valószínűleg ezeken én is szívesen részt vettem volna, ha egyáltalán tudok róluk. Nembaj, ismétlés a tudás anyja, elmondom megint, amit elmondtam rengetegszer: Nem tudok olyan eseményeken részt venni, amikről nem tudok. A szándék részemről továbbra is megvan. Ha viszont - bármilyen okból kifolyólag- mondjuk nem láttok szívesen, akkor viszont kicsit indokolatlannak érzem, hogy nyilvánosan kiírod, hogy mennyire sajnálod hogy nem jönnek mások... Whatevs, piros belépőkártya (annak aki olvasta a blogomat).

 

Szervezett programokra egyébként rengeteg jó példa volt régebben, kapásból eszembejut néhány, például az Öntödei Múzeum, a nyáronként megszervezett strandolások (amit hiányolok azóta is), lehet hogy rosszul rémlik, de szerintem a Közlekedési Múzeumba is mentünk volna közösen (komolyan annyiszor voltam már ott hogy nem tudom hogy kikkel voltam és kikkel nem :D), Vasúttörténeti Park (feat. Aláverőgép), börzék, kiállítások... És én se voltam ott az összes ilyenen, de sok program volt, és sok jó program volt. És nyilván sok jó program lehetne még, az más kérdés, hogy a szervezők mindig a társaság részvételi hajlandóságának hiányára panaszkodtak, most meg már szervezők sincsenek sehol, lehet hogy pont az előző okból kifolyólag...

 

Én magamról tudom, hogy szívesen megyek programokra ha van szervezve, de elsősorban a társaság miatt megyek akárhova is: Tudom jól, hogy feszengek egy olyan közegben, ahol nem nagyon tudok beszélgetni senkivel.

 

Egyébként Raz, nem te vagy az első, és nem is te leszel az utolsó, aki ezeket a problémákat megfogalmazza, én három hónappal az érkezésem után írtam egy hasonló összefoglalót, de ennek is már lassan 7 éve. A problémák majdnem teljesen ugyanazok, ugyanott tartunk, még azzal együtt is, hogy régebben még több volt a program, több volt az elborulós agyfaszkodás, és többen voltunk egy átlagos talin.

  • 3
 • Jelent

Szeretném tudni, hogy az ilyen találkozók például mikor voltak, és hol voltak bejelentve. Mert valószínűleg ezeken én is szívesen részt vettem volna, ha egyáltalán tudok róluk. Nembaj, ismétlés a tudás anyja, elmondom megint, amit elmondtam rengetegszer: Nem tudok olyan eseményeken részt venni, amikről nem tudok. A szándék részemről továbbra is megvan. Ha viszont - bármilyen okból kifolyólag- mondjuk nem láttok szívesen, akkor viszont kicsit indokolatlannak érzem, hogy nyilvánosan kiírod, hogy mennyire sajnálod hogy nem jönnek mások...

 

A fórumra voltak kiírkálva, nyilván nagyrészt régebbi dolgokra gondoltam, mivel én egy éve Berlinben vagyok. De az olyanokra gondolok, mint a lecsófesztiválozás (ami után legutóbb még éjszakai sörözés is volt a citadellán), kínai éttermezés, Fullruns-féle budakalászi összeröffenés, VGL koncertre menés és a többi, amiket itt lehet találni: https://furmeet.hu/i...rum/16-egyebek/

  • 0
 • Jelent
Fotó
Scholl Foxclaw
jan 26 2016 02:25

A fórumra voltak kiírkálva, nyilván nagyrészt régebbi dolgokra gondoltam, mivel én egy éve Berlinben vagyok. De az olyanokra gondolok, mint a lecsófesztiválozás (ami után legutóbb még éjszakai sörözés is volt a citadellán), kínai éttermezés, Fullruns-féle budakalászi összeröffenés, VGL koncertre menés és a többi, amiket itt lehet találni: https://furmeet.hu/i...rum/16-egyebek/

...oh. Ok, az én hibám teljes mértékben, azt a szekciót legutoljára akkor látogattam, amikor a "Kiruccanás valahova" topik jól behalt, a kínai étel meg nem az én gyomromnak való... (a lecsófesztivál kivétel, arról tudtam, akkor épp valami nyavalya evett épp. such is life.)

  • 0
 • Jelent
Fotó
Scholl Foxclaw
jan 26 2016 03:49

1. A fórumváltáskor lemorzsolódott egy csomó ember, legfőképp azok, akik nem kommenthuszárok voltak inkább IRL aktívak.  Ők vagy teljesen eltűntek mint Macron vagy átmentek facebookra mert ez az egész miliő egyszerűen rohadtul nem volt vonzó számukra. Emlékszem anno pattogtunk is Grionnal ezen a "jaj mindenkinek buksisimi" hozzáállásotokon és még voltak tényezők amiktől a feriember egy óvodába és kissé ilyen félautista gyülekezeten érezte magát. No offense de kvázi összefogtátok a basement furoket  kihúztátok velük a platformot a többiek alól és most néztek, hogy ugyan mi lehet a baj, miért nem csinál senki semmit. 

 

[...]

 

Szóval én maradok a kis álláspontomnál, hogy anno a seggfájásotokkal sikeresen hazabasztátok az egész magyar feriséget. Meg van értve, hogy Neo egy pénisz, ismerem relatíve, kb hetente látom de még akkor sem érte meg. Mellesleg többen jeleztük, beszélgettünk róla, hogy ez lesz. 

Oh, erre még külön reagálni akartam, a seggfájás részében elég nagy szerepemet érzem, sokszor ok nélkül pörögtem rá totál faszságokra, úgyhogy ha valakinek a "fórumon zajló folyamatos drámák" miatt lett elege a közösségből, az valószínűleg részben az én hibám. A fórumszakadás ettől függetlenül bekövetkezett volna előbb vagy utóbb, még akkor is, ha ezek a dolgok nem lettek volna láthatók a fórumon. A konfliktus megvolt anélkül is, az adminok között biztosan, legfőképp abból az okból, amit még az előző hozzászólásomban írtam (néhány ember normáinak ráerőltetése a teljes közösségre - egyébként erre lett anno az mondva, hogy "Neo játszótere"), a gyorskommentek elszabadulása, a lohere-szintű trollkodás a fórumon, az új tagokra rászállás, nem beszélve arról, amikor Neo "biztos forrásokból" származó faszságokat kezdett el terjeszteni olyan eseményekről, amiken ott se volt. És akkor ott volt a talipénzes ügy. Én akkor már rég nem voltam admin, amikor a szakadás volt, akkor már a fórumot se nagyon látogattam. Jó, tegyük hozzá, ezt sem. És ahogy elhangzott, nem nyílt harc volt. Régóta beszéltünk Raleskkel például arról, hogy kéne csinálni egy másik fórumot, már évekkel ennek a fórumnak a létrejötte előtt. Én csodálkoztam, hogy DS volt az egész mozgatórugója, mert tőle például egyáltalán nem láttam, hogy bármi nagyobb konfliktusa lett volna Neoval, vagy hogy lett volna egyáltalán.

 

Nem a random agyfasszal volt a baj, hanem ezekkel a konfliktusokkal. Az admingárda ment, mert elegük lett Neoból, a tagok egyrésze ment, mert valamilyen ponton kötődik a távozó adminokhoz, másrésze azért ment, mert Neo stílusát nem bírják. Nem az adminok "fogták össze a basement furöket", egyszerűen született egy alternatíva, ahol basztatásmentesen tudnak létezni.

 

 

Ez igaz! Soha nagyobb élet nincs akkor, amikor dráma van. 

Ezzel soha nem fogok tudni egyetérteni - a hozzászólásod többi részével (ami a társaság formálódásáról szól) igen, de ezzel nem.

 

Kezdésnek szögezzük le, hogy ez feltételezi azt, hogy baráti társaságként tekintünk a csoportra, mivel ugye ha egy általános közösségként működne, nem lehetnének egymással szembeni személyes ellenérzéseken alapuló konfliktusok.

 

Egy haveri-baráti társaság identitását adja meg az, hogy mi kik vagyunk, kik azok, akiket magunk közé fogadunk, és kik azok, akiknek nincs helye köztünk. Tehát van néhány jól definiálható szabály, hogy ha XY dolgot szereted, és ha YZ dolgot utálod, akkor itt a helyed köztünk, ha viszont YZ-t szereted vagy XY-t utálod, akkor viszlát.

Ez nem lehet csak a furry. A furry túl tág fogalom ahhoz, hogy csak ez alapján egy ilyen társaság egyben maradjon. Mint egy olyan közösség, akiknek nincs különösebb identitásuk, meg tud maradni.

 

De akárhogy is, azt továbbra sem értem, hogy ki mit nyer a gyűlölködéssel. Mi az, amiért jó a dráma? Ha egy társaságban az egyetlen közös pont, hogy kit utálunk épp, az baromi egyszerű, mert olyat könnyű találni, akit mindenki utál, viszont ez nem vezet semerre. Utáljuk... és? Hogyan tovább?

Én haladásban, továbblépési lehetőségekben gondolkodok. Ha a téma az, hogy valakit utálunk, mik a logikus továbblépési lehetőségek? Basszuk ki a fórumból? Megtörtént... és? Beszéljünk róla még? Igen, még mindig nagyon utáljuk. Írt valamit az üzenőfalára, olvassuk el, jaj hát ez milyen hülye. Jót röhögtünk. Tovább? Beszólt, szóljunk neki vissza. És? Alázzuk meg, Ok? Verjük meg? Küldjük rá a rendőrséget inkább poénból? Vannak még ötletek arra hogy mit kezdjünk valakivel akit utálunk? És hogy eközben nem válunk-e mi sokkal rosszabbá, mint ő valaha volt?

 

Lehet hogy egy nagyobb társaságnak nem lesz jobb témája annál, hogy kit utál. Mert könnyű találni olyat, akit mindenki utál. Viszont nehéz olyan dolgot találni, amit mindenki szeret. És a furryvel mint fogalommal meg nem nagyon lehet mit kezdeni.

 

Ha meg nem gyűlöletből táplálkozik az egység...

 

Elrugaszkodott példa, modellező szakkör. Modellező szakkörnek vannak jó kis témái arról, hogy hogyan is kéne ezt a modellezés dolgot csinálni, hogyan ragaszgasd össze az egyes részeket hogy ne roppanjon össze az egész a picsába ha rászáll egy katicabogár, és a végén ilyen termékek keletkeznek, hogy modellek. És akkor ezek néha távirányítósak és akkor oda lehet menni a következő héten elmondani, hogy hú, bazmeg kurvasok időmbe telt, de itt van a tökéletesen működő távirányítós modellrepcsim, és nagyon fasza és könnyű és jól száll és sokkal több ideig van a levegőben, és különbenis az én faszom nagyobb mint a tied.

 

Elrugaszkodott példa 2, latex lover club. Merbazmeg, fényes meg szaga van meg csikorog, de aztán vigyázz rá, mert ezeket ápolni kell meg minden különben szétbaszódik az egész. És akkor be lehet öltözni szexi latex rucikba és lehet villantani a vakut, hogy ezt nézd meg milyen gyönyörű szép vagyok ebben a testhezálló gumicuccban, és kezd kurvameleg lenni, meg igazándiból az összes eremet elszorítottam vele szal még addig kell kattognia a vakunak, amíg lila nem lesz a fejem, mert az már egy másik fétis. De nagyon szexi fotók lettek, és igazándiból gyönyörű vagyok szal lehet hogy el is megyek egy fotózásra vagy kettőre, vagy egy BDSM partira ahol mind a 9 lyukamat betömködik (könnycsatornákkal együtt) és mindenki boldog(?)

 

A két példa azért ez, mert az egyiknél van egy kézzelfogható termék (modell), a másiknál meg nincs (hacsak a latexruci kollekciót nem vesszük annak, de mondjuk az önbizalomnövelő "kurvajólérzemmagam-érzés" a "végterméke" a dolognak) - de a lényeg az, hogy eljutsz valami boldogságállapotba a végén, amiben szeretsz tartózkodni, és ezt tetszőlegesen folytathatod és megismételheted a fenti lépések alkalmazásával.

 

Természetesen a gyűlölködést és a drámát is lehet folytatni a végtelenségig, csak az speciel engem nem szórakoztat, hanem kifejezetten kényelmetlen, lévén hogy voltam már ezügyben a fasz másik oldalán, és nem jó érzés. Tulajdonképpen ezt én konstans félelemnek élem meg, hogy csak egy rossz lépés, és én is beleesek. Benne van a saját önbizalomhiányom is, rossz tapasztalatok, minden, de ez a hozzáállás, és egy közösség aki ezzel a hozzáállással rendelkezik nem éppen segít bármilyen módon a beilleszkedésben (hogyha most egy pillanatra feltételezzük, hogy nem vagyok rossz arc, és szívesen láttok a közösségen belül), és szerintem ez inkább negatív, mintsem pozitív tulajdonság.

 

Nos, lassan 4 óra van és én szerintem megint rengeteg faszságot írtam. Sebaj.

  • 2
 • Jelent